Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10189
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСиненко, Тетяна Павлівна-
dc.contributor.authorФролова, Наталія Епінетівна-
dc.contributor.authorSynenko, Tetiana-
dc.contributor.authorFrolova, Nataliia-
dc.date.accessioned2022-12-23T11:33:31Z-
dc.date.available2022-12-23T11:33:31Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationСпосіб одержання натуральної смако-ароматичної добавки «Chocolate flavor» [Електронний ресурс] : патент 151764 UA : МПК A23L 27/215, A23L 27/28 / Т. П. Синенко, Н. Е. Фролова ; володілець : Т. П. Синенко. – № u 202201646, заявл. 23.05.2022 ; опубл. 07.09.2022, Бюл. № 36.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10189-
dc.descriptionСпосіб одержання натуральної смакоароматичної добавки, що передбачає приготування суміші із попередників смакоароматичних речовин (вільних амінокислот і редукуючих цукрів), що включає ферментативний гідроліз молочно-рослинного екстракту із виноградних вичавків, високотемпературне нагрівання екстракту-гідролізату і наступне внесення носія-фіксатора, який відрізняється тим, що молочно-рослинний екстракт отримують наступним чином: дрібнодисперсний порошок виноградних вичавків (розмір фракцій 0,25-0,26 мм) екстрагують методом мацерації при температурі 77±1 °C протягом 135±1 хв., як екстрагент використовують молочну (сирну) сироватку в співвідношенні 1:12, до отриманого молочно-рослинного екстракту вносять протеазу (в способі використано ферментний препарат "Протолад") і проводять ферментативний гідроліз при температурі 73±1 °C протягом 143±1 хв. з періодичним переміщуванням, отриманий екстракт-гідролізат піддають високотемпературному нагріванню при температурі 100-160 °C протягом 5-45 хв., до отриманої таким чином суміші смакоароматичних сполук додають мальтодекстрин (ДЕ 17-19) у кількості 10-50 % від маси розчину і охолоджують або висушують.uk_UA
dc.description.abstractThe method of obtaining a natural flavoring additive, which involves the preparation of a mixture of precursors of flavoring substances (free amino acids and reducing sugars), which includes enzymatic hydrolysis of the milk-plant extract from grape pomace, high-temperature heating of the extract-hydrolyzate, and the subsequent introduction of a carrier-fixer, which is characterized by that the milk-plant extract is obtained as follows: finely dispersed powder of grape pomace (size of fractions 0.25-0.26 mm) is extracted by the method of maceration at a temperature of 77±1 °C for 135±1 min., milk (cheese) whey is used as an extractant in a ratio of 1:12, protease is added to the obtained milk plant extract (the method uses the enzyme preparation "Protolad") and enzymatic hydrolysis is carried out at a temperature of 73±1 °C for 143±1 min. with periodic stirring, the obtained extract-hydrolyzate is subjected to high-temperature heating at a temperature of 100-160 °C for 5-45 min., maltodextrin (DE 17-19) is added to the thus obtained mixture of flavoring compounds in the amount of 10-50% of the mass of the solution and cooled or dried.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherДержавне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент)uk_UA
dc.subjectнатуральні смако-ароматичні добавкиuk_UA
dc.subjectхарчові добавкиuk_UA
dc.subjectсмако-ароматичні речовиниuk_UA
dc.subjectnatural flavoring additivesuk_UA
dc.subjectfood additivesuk_UA
dc.subjectflavoring substancesuk_UA
dc.titleСпосіб одержання натуральної смако-ароматичної добавки «Chocolate flavor»uk_UA
dc.title.alternativeThe method of obtaining the natural flavoring additive "Chocolate flavor"uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6.pdf754,31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.