Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10336
Назва: Devising a technique for improving the biological value of А2 milk by adding carrot powder
Інші назви: Розробка способу підвищення біологічної цінності молока А2 за рахунок додавання морквяних порошків
Автори: Samilyk, Maryna
Tsyrulyk, Roman
Bolgova, Natalia
Vechorka, Victoriia
Rizhkova, Taisiya
Severin, Raisa
Lysenko, Anna
Geyda, Irina
Самілик, М. М.
Цирулик, Р. В.
Болгова, Н. В.
Вечорка, В. В.
Рижкова, Т. М.
Северин, Р. В.
Лисенко, Г. Л.
Гейда, І. М.
Ключові слова: A2 milk
carrot powder
milk carotenoids
молоко А2
морквяний порошок
каротиноїди молока
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Devising a technique for improving the biological value of A2 milk by adding carrot powder [Electronic resource] / М. Samilyk, R. Tsyrulyk, N. Bolgova [and athers] // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2022. – Vol. 6, № 11 (120). – P. 44-50. – Режим доступу : https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.266924. – Заголовок з екрану.
Короткий огляд (реферат): This paper considers the development of a technique to increase the biological value of milk and reduce the manifestations of allergic symptoms when it is consumed. The object of the study is a technique for enriching A2 milk. When digesting A2 milk, β-casomorphine-7 is not formed, which negatively affects the physiology of the gastrointestinal tract, cardiovascular, nervous, and endocrine systems. It is recommended to use milk, to which biologically active substances are added, so the question of its enrichment is relevant. Under industrial conditions, artificial vitamin and mineral complexes are used to enrich milk. Given that natural and synthetic substances have different effects on the human body, it is proposed to use carrot processing derivatives (Daucus carota) as a natural enrichment additive. The use of carrot powders improves the amino acid spectrum of milk. It was found that A2 milk enriched with powder from whole carrot roots has a higher content of carotenoids (0.1068 mg/100 ml), providing the body's need for them by 1.4 %. Such milk can be an additional source of vitamin A produced in the human body. It is recommended to use powder from whole carrot roots for the enrichment of A2 milk under industrial conditions.
Опис: Дослідження присвячене розробці способу підвищення біологічної цінності молока та зменшенню проявів алергічних симптомів при його вживанні. Об’єктом дослідження є спосіб збагачення молока А2. При перетравленні молока А2 не утворюється β-казоморфін-7, який негативно впливає на фізіологію шлунково-кишкового тракту, серцево-судинну, нервову та ендокринну системи. Рекомендовано вживати молоко, до якого додано біологічно активні речовини, тому питання його збагачення є актуальним. У промислових умовах для збагачення молока використовуються штучні вітамінні та мінеральні комплекси. Враховуючи, що природні та синтетичні речовини по-різному діють на людський організм, в якості натуральної збагачуючої добавки запропоновано використовувати похідні переробки моркви (Daucus carota). Використання морквяних порошків покращує амінокислотний спектр молока. Встановлено, що молоко А2, збагачене порошком із цільних коренеплодів моркви, має вищій вміст каротиноїдів (0,1068 мг/100 мл), забезпечуючи потребу організму в них на 1,4 %. Таке молоко може бути додатковим джерелом вітаміну А, виробленим у людському організмі. Рекомендовано для збагачення молока А2 у промислових умовах використовувати порошок із цільних коренеплодів моркви.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10336
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
східно-європ..pdf343,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.