Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10341
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorQin, Xuanxuan-
dc.contributor.authorSamilyk, Maryna-
dc.contributor.authorLuo, Yanghe-
dc.contributor.authorЦинь, Сюаньсуань-
dc.contributor.authorСамілик, Марина Михайлівна-
dc.contributor.authorЛуо, Янге-
dc.date.accessioned2023-02-06T11:34:43Z-
dc.date.available2023-02-06T11:34:43Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationQin X. The influence of dietary fiber in defatted sesame flour on kefir [Electronic resource] / X. Qin, M. Samilyk, Y. Luo // The 15th International scientific and practical conference «Innovations and prospects of world science», (Vancouver, Canada, October 12-14, 2022). – Vancouver, 2022. – P. 21-27.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10341-
dc.descriptionЗнежирене кунжутне борошно (DSF) є різновидом побічних продуктів сільськогосподарської переробки, вони багаті харчовими волокнами та іншими поживними речовинами. У сучасному суспільстві все більше уваги приділяється харчовим волокнам через їх користь для здоров’я. Кефір є функціональним і маловідомим споживачам напоєм. Це дослідження мало на меті вивчити вплив харчових волокон у рисових висівках на фізичні властивості кефіру, включаючи водоутримувальну здатність і в’язкість. Досліджували кефір з додаванням 0, 2 %, 4 %, 6 %, 8 % DSF. Зразки зберігали 28 днів при 4±1°C. Результати показали, що додавання знежиреного кунжутного борошна може значно покращити водоутримувальну здатність і в’язкість кефіру через клітковину в рисових висівках. Для отримання кращої якості кефіру знежирене кунжутне борошно необхідно пройти попередню обробку: подрібнення, знебарвлення, дезодорацію та іншу попередню обробку. А більша кількість введення призводить до поганого смаку, тому актуальною проблемою, яку необхідно вирішити, є зменшення негативного впливу DSF на кефір.uk_UA
dc.description.abstractDefatted sesame flour (DSF) is a kind of by-products of agricultural processing, they are rich in dietary fiber and other nutrients. In modern society, dietary fibre is increasingly being paid attention for its health benefits. Kefir is a functional beverage and little known to consumers. This study aimed to study the influence of dietary fiber in rice bran on the physical properties of kefir, including water holding capacity and viscosity. Kefir supplemented with 0, 2%, 4%, 6%, 8% amount of DSF were studied. Samples were stored for 28 days at 4±1°C. Results showed that the introduction of defatted sesame flour could significantly improve the water holding capacity and viscosity of kefir because of the fiber in rice bran. To get a better quality of kefir, defatted sesame flour should be pretreated: crushing, decolorization, deodorization and other pretreatment. And more adding amount of introduction lead to bad taste, so the urgent problem needs to resolve is decrease the adverse effect of DSF on kefir.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectdefatted sesame flouruk_UA
dc.subjectkefiruk_UA
dc.subjectwater holding capacityuk_UA
dc.subjectборошно кунжутне знежиренеuk_UA
dc.subjectкефірuk_UA
dc.subjectвологоємністьuk_UA
dc.titleThe influence of dietary fiber in defatted sesame flour on kefiruk_UA
dc.title.alternativeВплив харчових волокон на знежирення кунжутне борошно на кефіріuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Конференція Ванкувер-.pdf2,01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.