Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11690
Назва: | Ecological and Technological Evaluation of the Nutrition of Perennial Legumes and their Effectiveness for Animals |
Інші назви: | Еколого-технологічна оцінка поживності багаторічних бобових трав та їх ефективності для тварин |
Автори: | Kovalenko, Vitalii Kovalenko, Nataliia Gamayunova, Valentyna Butenko, Andrii Kabanets, Victor Salatenko, Ivan Kandyba, Natalia Vandyk, Mykola Коваленко, Віталій Коваленко, Наталія Гамаюнова, Валентина Бутенко, Андрій Кабанець, Віктор Салатенко, Іван Кандиба, Наталія Вандик, Микола |
Ключові слова: | fodder production nutrient content of feeds productivity кормовиробництво поживність кормів продуктивність |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Ecological and Technological Evaluation of the Nutrition of Perennial Legumes and their Effectiveness for Animals [Electronic resource] / Vitalii Kovalenko, Nataliia Kovalenko, Valentyna Gamayunova [and athers] // Journal of Ecological Engineering. – 2024. – № 25(4). – Р. 294-304. – Режим доступу : https://doi.org/10.12911/22998993/185219. – Заголовок з екрану. |
Короткий огляд (реферат): | Main task of feed production is to provide farm animals with nutrients. Insufficient or excessive intake of these ele-ments can lead to undesirable consequences. For instance, a deficiency in mineral elements reduces the protective function of the animal’s body against various diseases and disrupts the functional activity of organs. Conversely, an excess of any element contributes to the expenditure of a significant amount of energy for its removal and, in some cases, leads to poisoning. Imbalanced animal feeding results in decreased productivity and a deterioration in the quality of products, leading to the production of non-viable offspring and a disruption of reproductive capacity. Our calculations have shown that increasing the energy concentration in the diet from 490 to 600 EFU/kg DM, combined with an increase in feed intake by 4.4 kg, ensures proportional energy consumption based on their pro-ductivity difference. In our research, we concluded that it is economically advantageous to use the planned norms of the nutrient requirements for cattle in feed planning. |
Опис: | Основним завданням кормовиробництва є забезпечення сільськогосподарських тварин поживними речовинами. Недостатнє або надмірне споживання цих елементів може призвести до небажаних наслідків. Наприклад, дефіцит мінеральних елементів знижує захисні властивості функції організму тварин проти різних захворювань і порушує функціональну діяльність органів. І навпаки, надлишок будь-якого елемента сприяє витраті значної кількості енергії на його виведення, а в деяких випадках призводить до отруєння. Незбалансована годівля тварин призводить до зниження продуктивності та погіршення якості продукції, що призводить до одержання нежиттєздатного потомства та порушення відтворної здатності. Наші розрахунки показали, що збільшення концентрації енергії в раціоні з 490 до 600 ЕФО/кг сухої речовини, у поєднанні зі збільшенням споживання корму на 4,4 кг забезпечує пропорційне споживання енергії залежно від різниці в продуктивності. У наших дослідженнях ми дійшли висновку, що при плануванні кормів економічно вигідно використовувати планові норми потреби великої рогатої худоби в поживних речовинах. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11690 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ecological and Technological Evaluation of the Nutrition of Perennial Legumes and their Effectiveness for Animals.pdf | 481,07 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.