Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12561
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДремов, Сергій Іванович-
dc.contributor.authorDremov, Serhii Ivanovych-
dc.date.accessioned2024-10-08T09:53:40Z-
dc.date.available2024-10-08T09:53:40Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationФакультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник М. В. Радченкоuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12561-
dc.descriptionWinter wheat is one of the main grain crops that supports Ukraine's food security thanks to its yield and high quality indicators. The current state of agricultural production requires simultaneously increasing the production of high-quality products and reducing economic and energy costs in production technology. The goal was to determine the influence of varietal characteristics on the processes of growth and development, yield formation and grain quality of winter wheat. The highest yield was recorded for sowing winter wheat of Yulia variety and amounted to 6.84 t/ha, slightly lower yield was obtained from Shpalyvka variety – 5.64 t/ha and Pylypivka variety – 6.22 t/ha. The highest index of vitrification was noted for seeds of the Julia variety - 52%. In Shpalivka and Pylypivka varieties, this indicator was 41, 46%, respectively. The best indicators of the amount and quality of gluten were obtained for the planting of Yuliya winter wheat variety, the gluten content was 22.4% with 73.6 IDK units and the 1st quality group. The lowest amount of gluten was obtained in the Shpalivka variety – 20.2% with 60.6 IDK units and the 1st quality group. In the Pylypivka variety, the gluten content was 21.8%, IDC – 64.2, quality group - I.uk_UA
dc.description.abstractПшениця озима є однією з основних зернових культур, яка підтримує продовольчу безпеку України завдяки своєму врожаю та високими якісними показниками. Сучасний стан сільськогосподарського виробництва вимагає одночасно підвищити виробництво високоякісної продукції та зменшити економічні та енергетичні витрати у технології виробництва. Мета полягала у визначенні впливу сортових особливостей на процеси росту й розвитку, формування врожайності та якості зерна пшениці озимої. Найбільша урожайність була відмічена за сівби пшениці озимої сорту Юлія і становила 6,84 т/га, дещо менша урожайність була отримана у сорту Шпалівка – 5,64 т/га та сорту Пилипівка – 6,22 т/га. Найбільший показник склоподібності відмічений за сівби сорту Юлія – 52 %. В сорту Шпалівка та Пилипівка даний показник становив 41, 46 %, відповідно. Найкращі показники кількості та якості клейковини були отримані за сівби сорту пшениці озимої Юлія, вміст клейковини становив 22,4 % з одиницями ІДК 73,6 та І групою якості. Найменша кількість клейковини була отримана у сорту Шпалівка – 20,2 % з одиницями ІДК 60,6 та І групою якості. У сорту Пилипівка вміст клейковини становив 21,8 %, ІДК – 64,2, група якості – І.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectпшениця озимаuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectwinter wheatuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.titleУдосконалення елементів технології вирощування пшениці озимої в умовах ППФ "Агрохімпромцентр" Сумської областіuk_UA
dc.title.alternativeImproving the elements of winter wheat cultivation technology in the conditions of the Agrochimpromcenter PPF of Sumy regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Агротехнологій та природокористування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом Дремов С.І. .pdf
  Restricted Access
3,05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.