Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13383
Назва: Дослідження методу поліпшення експлуатаційних якостей бетону за рахунок мікродобавок для підприємства с-г призначення в м. Конотоп
Інші назви: Research on a method for improving the performance of concrete using microadditives for an agricultural enterprise in the city of Konotop
Автори: Голуб, Олександр Анатолійович
Golub, Oleksandr Anatoliyovych
Ключові слова: мікродобавки
бетон
промисловість
microadditives
concrete
industry
Дата публікації: 2024
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Факультет будівництва та транспорту ; наук. керівник М. В. Нагорний
Короткий огляд (реферат): Робота складається із змісту, загальної характеристики роботи та її кваліфікаційних ознак, огляду досліджень за обраною темою, розділів основної частини, висновків за результатами МКР (українською та англійською мовами). Сформульовано мету, задачі, об’єкт та предмет дослідження, методи наукового дослідження. Актуальність дослідження полягає в необхідності підвищення міцності та довговічності бетонних конструкцій для сільськогосподарських підприємств, зокрема для тваринницьких приміщень, де агресивні умови, такі як висока вологість, дезінфікуючі засоби та відходи, значно прискорюють деградацію бетону. Для вирішення цієї проблеми важливим є використання мікродобавок, зокрема жовтого залізооксидного пігменту, рідкого скла, мідного купоросу та янтарної кислоти, які здатні покращити фізико механічні властивості бетону, зменшити його проникність і підвищити термічну стабільність. Основною метою дослідження є оцінка ефективності мікродобавок у покращенні експлуатаційних характеристик бетону в агресивних умовах сільського господарства. Це включає зниження проникності бетону, підвищення його термічної стабільності та надання антимікробних властивостей, що сприяє зменшенню впливу мікробної активності та корозії бетону. Дослідження також включає вивчення антимікробного потенціалу добавок і їх впливу на основні види мікроорганізмів, що спричиняють руйнування бетону. Інноваційний підхід до дослідження термічної стабільності бетону, з використанням температурно-програмованої десорбційної мас-спектрометрії, дозволяє точніше оцінити стійкість матеріалу до термічної напруги. Окрім цього, експериментальні дослідження фокусуються на вимірюванні таких параметрів, як проникність хлоридів, водопоглинання та зміни в структурі пор бетону, що дає змогу запропонувати практичні рішення для поліпшення якості та довговічності бетону в сільськогосподарських умовах.
Опис: The work consists of the content, general characteristics of the work and its qualification features, a review of research on the selected topic, sections of the main part, conclusions based on the results of the MCR (in Ukrainian and English). The goal, objectives, object and subject of the study, methods of scientific research are formulated. The relevance of the study lies in the need to increase the strength and durability of concrete structures for agricultural enterprises, in particular for livestock premises, where aggressive conditions, such as high humidity, disinfectants and waste, significantly accelerate the degradation of concrete. To solve this problem, it is important to use microadditives, in particular yellow iron oxide pigment, liquid glass, copper sulfate and succinic acid, which are able to improve the physical and mechanical properties of concrete, reduce its permeability and increase thermal stability. The main objective of the study is to assess the effectiveness of microadditives in improving the performance characteristics of concrete in aggressive agricultural conditions. This includes reducing the permeability of concrete, increasing its thermal stability and providing antimicrobial properties, which helps to reduce the impact of microbial activity and corrosion of concrete. The study also includes studying the antimicrobial potential of additives and their impact on the main types of microorganisms that cause concrete destruction. An innovative approach to studying the thermal stability of concrete, using temperature-programmed desorption mass spectrometry, allows for a more accurate assessment of the material's resistance to thermal stress. In addition, experimental studies focus on measuring parameters such as chloride permeability, water absorption and changes in the pore structure of concrete, which makes it possible to offer practical solutions for improving the quality and durability of concrete in agricultural conditions.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13383
Розташовується у зібраннях:Промислового та цивільного будівництва

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Голуб О. А. - Нагорний М. В. - Досл_дження методу пол_пшення....pdf
  Restricted Access
1,88 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.