Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13451
Назва: Удосконалення технології переробки молочної сировини і виробництва солодковершкового масла в умовах ТОВ «Мілкіленд-Україна» філії Сумський молочний завод ДП «Аромат»
Інші назви: Improvement of the technology of processing dairy raw materials and the production of sweet cream butter in the conditions of LLC «Milkyland-Ukraine» of the Sumy Dairy Plant of the State Enterprise «Aromat»
Автори: Нагорна, Катерина Костянтинівна
Nagorna, Kateryna Kostyantynivna
Ключові слова: солодковершкове масло
технологія
термічна обробка
sweet cream butter
technology
heat treatment
Дата публікації: 2024
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник І. Б. Вощенко
Короткий огляд (реферат): Мета: вивчення та аналіз загального технологічного процесу виробництва солодковершкового масла «Селянське» і удосконалення окремих технологічних операцій в умовах філії «Сумський молочний завод» ДП «Аромат». Об’єкт дослідження: технологічний процес переробки молочної сировини та виробництва вершкового масла в умовах ДП «Аромат» філіал Сумський молочний завод. Результати досліджень: проаналізовано існуючі технології виробництва солодковершкового масла; вивчено та освоєно технологію переробки молочної сировини та виробництва солодковершкового масла «Селянське» з масовою часткою жиру 73% в умовах філії «Сумський молочний завод» ДП «Аромат»; освоєно методику технологічних розрахунків виробництва солодковершкового масла «Селянське» з масовою часткою жиру 73%; проведено дослідження по удосконаленню термічної обробки вершків, ефективності процесу сепарування, визначено вплив температури масла на виході з маслоутворювача та його продуктивність на консистенція вершкового масла; проведено економічну оцінку ефективності результатів дослідження.
Опис: Purpose: study and analysis of the general technological process of production of sweet cream butter "Selyanske" and improvement of individual technological operations in the conditions of the branch "Sumy Dairy Plant" of the State Enterprise "Aromat". Object of research: technological process of processing of dairy raw materials and production of butter in the conditions of the State Enterprise "Aromat" branch of the Sumy Dairy Plant. Research results: the existing technologies for the production of sweet cream butter were analyzed; The technology of processing dairy raw materials and production of sweet cream butter "Selyanske" with a mass fraction of fat of 73% was studied and mastered in the conditions of the branch "Sumy Dairy Plant" of the State Enterprise "Aromat"; the methodology of technological calculations of the production of sweet cream butter "Selyanske" with a mass fraction of fat of 73% was mastered; a study was conducted to improve the heat treatment of cream, the efficiency of the separation process, the influence of the temperature of the oil at the outlet of the oil former and its productivity on the consistency of butter was determined; an economic assessment of the effectiveness of the research results was conducted. The result of the work is conclusions and recommendations on improving the technology of production of sweet cream butter "Selyanske" with a mass fraction of fat of 73% in the conditions of the branch "Sumy Dairy Plant" of the State Enterprise "Aromat".
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13451
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Нагорна К.К..pdf
  Restricted Access
938,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.