Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13809
Назва: Prospects for the use of powdered viburnum food additive in the production of soft ice cream
Інші назви: Перспективи використання порошкоподібної харчової добавки з калини у виробництві м'якого морозива
Автори: Demidova, E.
Samilyk, М.
Sukhanov, D.
Демидова, Є.
Самілик, М.
Суханов, Д.
Ключові слова: soft ice cream
powdered food additive
amino acid profile
м’яке морозиво
порошкова харчова добавка
амінокислотний профіль
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Demidova E. Prospects for the use of powdered viburnum food additive in the production of soft ice cream [Electronic resource] / E. Demidova, М. Samilyk, D. Sukhanov // International Journal of Ecological Economics and Statistics. – 2025. – Vol. 46. – P. 1-11.
Короткий огляд (реферат): The aim of this study is to substantiate the feasibility of producing soft ice cream using a powdered food additive from viburnum fruit. The article investigates the effect of a powdered food additive from wild berries Viburnum opulus on the organoleptic and physicochemical quality indicators of ice cream. The nutritional and biological value of the enriched ice cream was analyzed and the compliance of the developed ice cream samples with safety indicators in accordance with current standards was investigated. Based on the results of the analysis, the feasibility and necessity of developing a technology for enriched soft ice cream based on a dry mixture with the addition of viburnum powder, which makes it possible to obtain a product with high consumer properties, has been proved. The developed samples comply with the requirements of DSTU 8686.2:2016 in terms of all physicochemical and safety parameters.
Опис: Метою даного дослідження є обґрунтування доцільності виробництва м’якого морозива із використанням порошкової харчової добавки із плодів калини. В статті досліджено вплив порошкової харчової добавки з дикорослих ягід Viburnum opulus на органолептичні та фізико-хімічні показники якості морозива. Проаналізовано харчову та біологічну цінність збагаченого морозива та досліджено відповідність розробленних зразків морозива показникам безпечності відповідно діючим стандартам. На підставі результатів аналізу доведено доцільність і необхідність розробки технології збагаченого м'якого морозива на основі сухої суміші з додаванням порошку калини, що дає змогу отримати продукт із високими споживчими властивостями. За всіма фізико-хімічними та показниками безпеки розроблені зразки відповідають вимогам ДСТУ 8686.2:2016.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13809
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf13,74 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.