Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13877
Назва: Біотехнології генної модифікації продукції сільськогосподарського виробництва : умови, стан та перспективи для України
Інші назви: Biotechnology of genetic modification of agricultural products : conditions, state and prospects for Ukraine
Автори: Касатська, Ірина
Швець, Едуард
Kasatska, Iryna
Shvets, Eduard
Ключові слова: біотехнології
генна інженерія
генетично модифікований організм
biotechnology
genetic engineering
genetically modified organism
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Касатська І. Біотехнології генної модифікації продукції сільськогосподарського виробництва : умови, стан та перспективи для України [Електронний ресурс] / І. Касатська, Е Швець // Вітчизняна наука на зламі епох : проблеми та перспективи розвитку : матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції. – Переяслав, 2024. – Вип. 102. – С. 206-209.
Короткий огляд (реферат): Одним із напрямків біотехнології є генна інженерія, що передбачає вивчення біологічних процесів з метою створення нових видів рослин, тварин, мікроорганізмів чи покращення властивостей тих, що вже існують. Сучасні методи біотехнології дають змогу забезпечувати ряд людських потреб – від модифікації рослин та тварин для підвищення якості харчових продуктів, до розробки життєво необхідних медичних препаратів. В Україні, як і в світі, в цілому, питання впровадження технологій генної модифікації агропродукції набувають нових аргументів на користь актуальності їхнього дослідження та офіційного застосування в промислових масштабах.
Опис: One of the areas of biotechnology is genetic engineering, which involves the study of biological processes to create new species of plants, animals, microorganisms or improve the properties of existing ones. Modern biotechnology methods can meet a range of human needs, from modifying plants and animals to improve the quality of food to developing life-saving medicines. In Ukraine, as well as in the world as a whole, the issue of introducing genetic modification technologies for agricultural products is gaining new arguments for the relevance of their research and official application on an industrial scale.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13877
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6_стат_Касатська_Швець.pdf480,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.