Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13884
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorBezbah, Igor-
dc.contributor.authorBakhmutian, Natalia-
dc.contributor.authorBandura, Valentyna-
dc.contributor.authorBezbah, Seihii-
dc.contributor.authorVsevolodov, Oleksandr-
dc.contributor.authorMazurenko, Igor-
dc.contributor.authorБезбах, Ігор-
dc.contributor.authorБахмутян, Наталія-
dc.contributor.authorБандура, Валентина-
dc.contributor.authorБезбах, Сергій-
dc.contributor.authorВсеволодов, Олександр-
dc.contributor.authorМазуренко, Ігор-
dc.date.accessioned2025-06-16T12:15:47Z-
dc.date.available2025-06-16T12:15:47Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationResearch of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake [Electronic resource] / I. Bezbah, N. Bakhmutian, V. Bandura [and athers] // PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY. – 2024. – R. 100, N 11. – Р. 77-81. – Режим доступу : doi:10.15199/48.2024.11.14 ; http://www.red.pe.org.pl/articles/2024/11/14.pdf. – Заголовок з екрану.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13884-
dc.descriptionСоняшникова макуха багата як на білки, так і на поліфенольні сполуки, включаючи хлорогенову кислоту. Було досліджено кінетику екстракції соняшникової макухи в надкритичному середовищі CO2 та з використанням співрозчинника. Було отримано високоякісний білковий концентрат (вміст білка 56,2...57,2%) з нейтральним запахом та кольором. Якісні дослідження показали низьку концентрацію хлорогенової кислоти в отриманих зразках. Вміст хлорогенової кислоти в сухому залишку становив 34 мг/100 г при екстракції чистим CO2 та 14 мг/100 г при екстракції співрозчинником. Стресування. Соняшникова макуха багата не лише на білок, але й на поліфенольні сполуки, що містять хлорогенову кислоту.uk_UA
dc.description.abstractSunflower cake is rich both in proteins and polyphenolic compounds, including chlorogenic acid. The kinetics during the extraction of sunflower cake in a supercritical CO2 environment and using a co-solvent was studied. A high-quality protein concentrate (protein content of 56.2...57.2%) with a neutral smell and color was obtained. Qualitative studies showed a low concentration of chlorogenic acid in the obtained samples. The content of chlorogenic acid in the dry residue was 34 mg/100 g when extracted with pure CO2 and 14 mg/100 g when extracted with a co-solvent.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectCO2 solventuk_UA
dc.subjectextractionuk_UA
dc.subjectprotein concentrateuk_UA
dc.subjectСО2 розчинникuk_UA
dc.subjectекстракціяuk_UA
dc.subjectбілковий концентратuk_UA
dc.titleResearch of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cakeuk_UA
dc.title.alternativeДослідження процесу надкритичної CO2-екстракції з соняшникової макухиuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття І. Мазуренко.pdf464,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.