Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1682
Назва: Вплив якості молока на якість продуктів, виготовлених з нього
Інші назви: Влияние качества молока на качество продуктов, изготовленных из него
Effect of quality of milk on the quality of products made from it
Автори: Гриньова, Д. В.
Гринёва, Д. В.
Hrynova, D. V.
Ключові слова: молоко
йогурт
бактерії групи кишкової палички
молокопровід
шланг
танк-охолоджувач
молоко
йогурт
бактерии группы кишечной палочки
молокопровод
шланг
танк-охладитель
raw milk
udder
milk pipe
hose
milking equipment
general cleaning
Дата публікації: кві-2014
Видавництво: Львівський державний інститут економіки і туризму
Бібліографічний опис: Гриньова Д.В. Вплив якості молока на якість продуктів, виготовлених з нього [Електронний ресурс] / Д.В. Гриньова // Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів : мат. VI Всеукраїнської науково-практичної конференції, (Львів, 10-11 квітня 2014 р.) – Львів, 2014. – С. 77-80.
Короткий огляд (реферат): Було досліджено як впливає якість санітарної обробки обладнання на молоко та виготовлений з нього йогурт. У перший день після генерального миття обладнання молоко з вимені, зі шланга, молокопроводу і танка-охолоджувача відповідало вимогам ДСТУ 3662-97. Тоді як на 7-й дослідний день якість молока погіршилася. Дослідження йогурту показали, що його якість залежить від якості молока, з якого його виготовляють. Навіть після пастеризації в йогурті, виготовленому з молока, відібраного з молокопроводу, шланга і танка-охолоджувача, виявили наявність БГКП, так як пастеризація відбувається не при температурі 100 °С, при якій гинуть дані бактерії. На останній 7-й день зберігання цього продукту при температурі 4±2 °С в ньому була виявлена, як і в свіжому йогурті, кишкова паличка, що є неприпустимим. Отже, якість молока і йогурту безпосередньо залежить від якості санітарної обробки доїльного обладнання. Было исследовано как влияет качество санитарной обработки оборудования на молоко и приготовленный из него йогурт. В первый день после генеральной мойки оборудования молоко из вымени, из шланга, молокопроводу и танка-охладителя соответствовало требованиям ДСТУ 3662-97. Тогда как на 7-й исследовательский день качество молока ухудшилась. Исследование йогурта показали, что его качество зависит от качества молока, из которого его изготавливают. Даже после пастеризации в йогурте, изготовленном из молока, отобранного из молокопровода, шланга и танка-охладителя, выявили наличие БГКП, так как пастеризация происходит не при температуре 100 ° С, при которой погибают данные бактерии. На последней 7-й день хранения этого продукта при температуре 4 ± 2 ° С в нем была обнаружена, как и в свежем йогурте, кишечная палочка, является недопустимым. Следовательно, качество молока и йогурта напрямую зависит от качества санитарной обработки доильного оборудования.
Опис: It was researched the effect quality of sanitary treatment of all equipment for raw milk and yogurt made from it. On the first day after general cleaning equipment milk from the udder, milk pipe, hose and tank meet the requirements of GOST 3662-97. On the 7-th resaerch day milk quality deteriorated. Research yougurt showed that its quality depends on the quality of the milk from which it is made. Even after pasteurization in yogurt which made from milk taken from milk pipe, hose and tank revealed the number of CGB, because we pasteurized milk at the temperature which is lower 100 °С and does not kill these bacteria. Storage life of the yogurt must not be more than 7 days at the temperature of 2…6 °C. In yogurt during storage within 7 days the e-coli CGB was like in a fresh yogurt. The quality of cleaning of process equipment for reception of milk affects both the quality of milk-raw materials that we receive and the quality of the final product produced from the milk.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1682
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гриньова Д.В..pdf63,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.