Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1810
Назва: Фізико хімічний склад козячого молока за умов проведення моніторингових досліджень його якості на Сході України
Інші назви: Физико химический состав козьего молока в условиях провидения мониторинговых исследований его качества на Востоке Украины
Physical and chemical composition of goat milk in the researchs conditions quality monitoring in the East of Ukraine
Автори: Ладика, Л. М.
Шаповалов, С. О.
Фотіна, Т. І.
Кисельов, О. Б.
Калашніков, В. О.
Рижкова, Т. М.
Ладыка, Л. Н.
Шаповалов, С. О.
Фотина, Т. И.
Киселев, О. В.
Калашников, В. О.
Рыжкова, Т. Н.
Ladyka, L. N.
Shapovalov, S. O.
Fotina, T. I.
Kiselev, O. V.
Kalashnikov, V. O.
Ryzhkova, T. N.
Ключові слова: фізико-хімічні властивості
молоко
моніторинг
кози
физико-химические свойства
молоко
мониторинг
козы
physical and chemical properties
milk
monitoring
goat
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Фізико хімічний склад козячого молока за умов проведення моніторингових досліджень його якості на Сході України [Елктронний ресурс] / Л. М. Ладика, С. О. Шаповалов, Т. І. Фотіна та ні. // Науково-технічний бюлетень інституту біології тварин і державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. – Львів, 2014. – Вип. 5, №1. – С. 27 – 34
Короткий огляд (реферат): В статті наведені данні щодо моніторингових досліджень по встановленню референтних фізичних, технологічних, хімічних показників молока кіз які дають змогу більш варіативно запроваджувати схеми розведення, спрямовані на поліпшення якості молока. Встановлені коефіцієнти перерахунку показників молока (щодо фракцій казеїну) від масової частки загального протеїну можуть використовуватися молокопереробникам за умов використання молока кіз у сироварінні. Встановлений референтний рівень сечовини для молока кіз який складав у середньому 38 мг/дм3, може бути застосований як маркер протеїнового метаболізму в організмі кіз. У результаті експериментальних досліджень встановлена точка замерзання натурального молока кіз у Східному регіоні України,яка становить мінус 0,557 0С яка може бути використана для ідентифікації фальсифікації молока кіз водою. В статье приведены данные о мониторинговых исследований по установлению референтных физических, технологических, химических показателей молока коз позволяющие более вариативно вводить схемы разведения, направленные на улучшение качества молока. Установлены коэффициенты пересчета показателей молока (по фракциям казеина) от массовой доли общего протеина могут использоваться молокопереработчиками при использовании молока коз в сыроварении. Установлен референтный уровень мочевины для молока коз который составлял в среднем 38 мг/дм3, может быть применен в качестве маркера протеинового метаболизма в организме коз. В результате экспериментальных исследований установлена точка замерзания натурального молока коз в Восточном регионе Украины, которая составляет минус 0,557 0С и может быть использована для идентификации фальсификации молока коз водой.
Опис: The article presents data about the monitoring of research on establishment of reference physical, technological, chemical indicators of goats milk allowing more variably administered schemes breeding to improve the quality of milk installed conversion factors of milk ( casein fractions ) from the mass fraction of total protein can be usedby milk processors in using goat's milk in cheese making . Set the reference level of urea for goats milk which averaged 38 dm 3, can be used as a marker for protein metabolism in goats. In experimental studies established the freezing point natural milk goats in the Eastern region of Ukraine, which is minus 0.557 0C and can be used to identify falsification goat milk with water.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1810
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФХ склад коз. молока._Львов.pdf413,03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.