Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1871
Назва: Функціональні кисломолочні продукти покращать здоров’я споживача
Інші назви: Функциональные кисломолочные продукты улучшат здоровье потребителя
Functional milk product will improve the health of consumers
Автори: Кітченко, Л. М.
Китченко, Л. М.
Kitchenko, L. M.
Ключові слова: молоко
функціональні харчові продукти
пастеризація
молоко
функциональные пищевые продукты
пастеризация
milk
functional foods
pasteurization
Дата публікації: 2014
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Кітченко Л. М. Функціональні кисломолочні продукти покращать здоров’я споживача [Електронний ресурс] / Л. М. Кітченко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2014. - Вип. 2/1 (24). - С. 148-152.
Короткий огляд (реферат): Представлена коротка історична довідка про використання молока в лікуванні ряду захворювань. Проаналізовано вплив температурної обробки на зміни хімічного складу і властивостей молока, наведені можливі та оптимальні режими пастеризації. Коротко охарактеризовано кисломолочні продукти, та специфічні процеси їх виробництва під час яких відбуваються біохімічні зміни, що в подальшому впливають на технологічні процеси виробництва кисломолочних продуктів. Обґрунтовано необхідність вживання кисломолочних продуктів. Наведена характеристика функціональних харчових продуктів,їх роль в харчуванні людини, основні функції та властивості, закономірності розробки технології, та насиченість ринку даним видом продуктів. Огляд ситуації в Україні та світі щодо тенденції серцево-судинних захворювань. Висновки щодо рекомендацій лікарів вживати молочні продукти, для покращення здоров’я людей.Зроблені висновки щодо доцільності розробка технологій виробництва функціональних молочних продуктів для людей з серцево-судинними захворюваннями. Зараз це питання актуальне, як ніколи, бо наша нація потребує оздоровлення, і зміцнення організму. Представлена краткая историческая справка об использовании молока в лечении ряда заболеваний. Проанализировано влияние температурной обработки на изменения химического состава и свойств молока, приведены возможные и оптимальные режимы пастеризации. Кратко охарактеризованы кисломолочные продукты, и специфические процессы их производства во время которых происходят биохимические изменения, в дальнейшем влияющие на технологические процессы производства кисломолочных продуктов. Обоснована необходимость употребления кисломолочных продуктов. Приведена характеристика функциональных пищевых продуктов, их роль в питании человека, основные функции и свойства, закономерности разработки технологии, и насыщенность рынка данным видом продуктов. Обзор ситуации в Украине и мире по тенденции сердечно - сосудистых заболеваний. Выводы о рекомендациям врачей употреблять молочные продукты, для улучшения здоровья людей.Сделаны выводы о целесообразности разработка технологий производства функциональных молочных продуктов для людей с сердечно-сосудистыми заболеваниями. Сейчас этот вопрос актуален, как никогда, потому что наша нация нуждается в оздоровлении, и укреплении организма.
Опис: A brief historical note on the use of milk in the treatment of several diseases. Analyzed the effect of heat treatment on changes in the chemical composition and properties of milk and are the possible modes optimal pasteurization. brief description of dairy products, and specific processes of production. during which occurring biochemical changes. Which will affect the production processes of dairy products in the future. The necessity of the use of dairy products. The characteristic functional foods and their role in human nutrition , basic functions and properties , patterns of technology development and market saturation of this type of products. Overview of the situation in Ukraine and the world on trends cardio - vascular diseases. Conclusions about the doctors' recommendations: to eat dairy products to improve human health. The conclusions about the appropriateness of the development of technologies for production functional dairy products for people with cardiovascular disease. Now this question is relevant as ever, because our nation needs to better health.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1871
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФУНКЦІОНАЛЬНІ КИСЛОМОЛОЧНІ ПРОДУКТИ.pdf218,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.