Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2079
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛозинська, І. В.-
dc.contributor.authorЛозинская, И. В.-
dc.contributor.authorLozynska, I. V.-
dc.date.accessioned2015-02-16T13:09:30Z-
dc.date.available2015-02-16T13:09:30Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationЛозинська І. В. Особливості формування технологічних процесів як основа відродження галузі м’ясо-молочного скотарства [Електронний ресурс] / І. В. Лозинська // Теоретико-методологічні засади ефективного розвитку аграрного виробництва : збірник матеріалів Міжнар. наук.-практ. конфер., (24-25 квітня 2014 р.). - Харків, 2014. - С. 70-73.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2079-
dc.descriptionTo date, the focus should be given to the creation of conditions for increasing the number of breeding cattle in farms where after the reform has been partially or completely destroyed branch beef and dairy cattle. In turn, this has led to the elimination of direct lack of qualified personnel, resulting in the reproduction of cattle became uncontrollable. Due to lack of proper maintenance zootechnical tendency to a significant reduction in artificial insemination of cattle, which in turn also helps to improve the breeding and raising livestock productivity. Equally important task in this area is to improve animal nutrition. Providing fodder both specialized and conventional farms in the production of beef and milk should be planned primarily by domestic production, which will intensify the beef cattle industry.uk_UK
dc.description.abstractНа сьогоднішній день основна увага має приділятися створенню умов для збільшення чисельності маточного поголів’я великої рогатої худоби у сільськогосподарських підприємствах, у яких після реформування було частково або повністю знищена галузь м’ясо-молочного скотарства. У свою чергу така ліквідація напряму призвела до нестачі кваліфікованих кадрів, внаслідок чого процес відтворення поголів'я ВРХ став неконтрольованим. Через відсутність повноцінного зоотехнічного обслуговування спостерігається тенденція до значного зниження обсягів штучного осіменіння худоби, що в свою чергу також не сприяє покращенню селекційної роботи та підвищення продуктивності худоби. Зокрема, протягом останніх років у всіх категоріях господарств штучно осіменяється лише 8-10% від загального поголів'я корів, у тому числі 8-9% у особистих селянських господарствах, в межах 50% наявного поголів’я у сільськогосподарських підприємствах та фермерських господарствах. Так, у 2012 році в Сумській області працювало лише 102 пункти штучного осіменіння ВРХ. Низьким залишається рівень технічного оснащення ферм, нерозвинутою є мережа заготівлі переробки та збуту тваринницької продукції. В області наявні лише чотири молокопереробні підприємства та 12 забійних пунктів. Не менш важливим завданням в цьому напрямі є поліпшення годівлі тварин. Забезпечення кормами худоби як у спеціалізованих, так і в звичайних господарствах з виробництва яловичини та молока слід планувати переважно за рахунок власного виготовлення, що сприятиме інтенсифікації галузі м’ясного скотарства. На сегодняшний день основное внимание должно отводиться созданию условий для увеличения численности маточного поголовья большого рогатого скота в сельскохозяйственных предприятиях, в которых после реформирования было частично или полностью уничтоженная область мясо-молочного скотоводства. В свою очередь такая ликвидация направления привела к недостатку квалифицированных кадров, вследствие чего процесс воспроизведения поголовья ВРХ стал неконтролируемым. Из-за отсутствия полноценного зоотехнического обслуживания наблюдается тенденция к значительному снижению объемов искусственного осеменения скота, который в свою очередь также не оказывает содействие улучшению селекционной работы и повышения производительности скота. В частности, на протяжении последних лет во всех категориях хозяйств искусственно осеменяется лишь 8-10% от общего поголовья коров, в том числе 8-9% в личных крестьянских хозяйствах, в пределах 50% имеющегося поголовья в сельскохозяйственных предприятиях и фермерских хозяйствах. Так, в 2012 году в Сумской области работало лишь 102 пункта искусственного осеменения ВРХ. Низким остается уровень технического оснащения ферм, неразвитой есть сеть заготовки переработки и сбыта животноводческой продукции. В области имеются лишь четыре молокоперерабатывающих предприятия и 12 убойных пунктов. Не менее важной задачей в этом направлении есть улучшение кормления животных. Обеспечение кормами скота как в специализированных, так и в обычных хозяйствах из производства говядины и молока следует планировать преимущественно за счет собственного изготовления, которое будет оказывать содействие интенсификации области мясного скотоводства.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherХарківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєваuk_UK
dc.subjectм’ясо-молочне скотарствоuk_UK
dc.subjectсільськогосподарські підприємстваuk_UK
dc.subjectінтенсифікаціяuk_UK
dc.subjectмясо-молочное скотоводствоuk_UK
dc.subjectсельскохозяйственные предприятияuk_UK
dc.subjectинтенсификацияuk_UK
dc.subjectmeat and dairy cattleuk_UK
dc.subjectfarmsuk_UK
dc.subjectintensificationuk_UK
dc.titleОсобливості формування технологічних процесів як основа відродження галузі м’ясо-молочного скотарстваuk_UK
dc.title.alternativeОсобенности формирования технологических процессов развития отрасли мясо-молочного скотоводстваuk_UK
dc.title.alternativeFeatures of formation tehnological processes the development branches of meat and dairy cattleuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
16.pdf83,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.