Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/208
Назва: Вивчення динаміки кількості бактерій Enterobacter sakazakii в молоці залежно від вмісту жиру та температури зберігання
Інші назви: Изучение динамики количества бактерий ENTEROBACTER SAKAZAKII в молоке в зависимости от содержания жира и температуры хранения
Studying dynamics of bacteria Enterobacter sakazakii in milk, depending on the content of fat and storage temperature
Автори: Бергілевич, О. М.
Бергилевич, А. Н.
Bergileviсh, O. M.
Ключові слова: зберігання молока
хранение молока
Дата публікації: 2011
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Бергілевич О. М. Вивчення динаміки кількості бактерій Enterobacter sakazakii в молоці залежно від вмісту жиру та температури зберігання [Електронний ресурс] / О. М. Бергілевич // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2011. – Вип.1(28). – С. 41-43.
Короткий огляд (реферат): В статті наведено результати досліджень динаміки кількості бактерій E. Sakaszakii в молоці з різним вмістом жиру в ньому та різних низкотемпературних режимів зберігання. Було встановлено, що при однаковій початковій кількості бактерій E.sakazakii в змодельованих пробах молока, збільшення їх кількості було зворотньопропорційно величені темпператури зберігання. Так, при низькій температурі зберігання проб молока (4°С) найбільше середнє значення кількості бакетрій E.sakazakii було в межах від 9 до 10 тис. КУО/см³, а за температури 10°С – від 10 тис КУО/см до 17 тис КУО/см³ Також було встановлено, що розмноження бактерій E.sakazakii ефективно стримується за умови зберігання молока при температурі 4°С та вмісту жиру в молоці4,5% та 4 %. В статье приведены результаты исследований динамики количества бактерий E. sakazakii в молоке с разным содержанием жира в нём и при разных низкотемпературных условиях хранения. Было установлено, что при одинаковом изначальном количестве бактерий E. sakazakii в смоделированных пробах молока, увиличение их количества было прямопропорционально величине температури хранения. Так, при низкой температуре хра- нения проб молока (4°С) самое большое количество бактерий E. sakazakii состовляло от 9 тыс КУО/см до 10 тыс. КУО/см³, а при температуре 10°С – от 10 тыс КУО/см до 17 тыс КУО/см³. Также, было установлено, что динамика количества бактерий E. sakazakii ефективно уменьшается при условии хранения молока при температуре 4°С и содержании жра в нём 4,5% и 4 %.
Опис: Describes the results of research dynamics of bacteria E. sakazakii in milk with different fat in it and with different low-temperature storage conditions. It was found that with the same initial quantity of bacteria E. sakazakii in simulated milk samples, increesed with highest temperature storage. Thus, low temperature storage of milk samples (4 °C), the largest number of bacteria E. sakazakii was from 9 000 KUO/cm³ to 10 000 KUO/cm³, and a temperature of 10 °C – 10 000 KUO/cm³ to 17 000 KUO/cm³. Also, it was found that the dynamics of bacteria E. sakazakii effectively decreases when storing milk at a temperature of 4°C and content of fat is 4.5% and 4%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/208
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
13.pdf522,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.