Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2109
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКасяненко, О. I.-
dc.contributor.authorФотiна, Т. И.-
dc.contributor.authorСобина, М. М.-
dc.contributor.authorГладченко, С. М.-
dc.contributor.authorКасяненко, О. И.-
dc.contributor.authorФотина, Т. И.-
dc.contributor.authorСобина, М. М.-
dc.contributor.authorГладченко, С. М.-
dc.contributor.authorKasjanenko, O. I.-
dc.contributor.authorFotina, T. I.-
dc.contributor.authorSobina, M. M.-
dc.contributor.authorНladchenko, S. M.-
dc.date.accessioned2015-02-23T13:37:13Z-
dc.date.available2015-02-23T13:37:13Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationВизначення основних джерел та шляхів передачі збудників харчових інфекцій [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, Т. І. Фотіна, М. М. Собина, С. М. Гладченко // Ветеринарна медицина : міжвід. темат. наук. збірник ІКВМ. - 2014. - № 98. - С. 88-91.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2109-
dc.descriptionIn the articles presented information in relation to the theoretical and experimental ground of basic ways of transmission of exciters of food toxikoinfektion and toxikosis on the basis of the analysed information of sanepidem unit in relation to the etiologic factors of infecting of people. The objects of external environment are studied, food products of vegetable and animal origin as potential source of exciters of foodinfections, and also specific gravity of microorganisms, as an etiologic factor of toxikosis and toxikoinfektions among a population. As a result of the conducted work certainly basic ways of transmission of bacterial pathogens.uk_UK
dc.description.abstractВ статті представлені дані щодо теоретичного та експериментального обґрунтування основних шляхів передачі збудників харчових токсикоінфекцій та токсикозів на основі проаналізованих даних санепідемстанції щодо етіологічних чинників інфікування людей. Вивчено об’єкти зовнішнього середовища, харчові продукти рослинного і тваринного походження як потенційне джерело збудників харчових інфекцій, а також питому вагу мікроорганізмів як етіологічного фактору токсикозів та токсикоінфекцій серед населення. За результатами проведеної роботи визначено основні шляхи передачі бактеріальних патогенів. В статье представлены теоретическое и экспериментальное обоснования основных путей передачи возбудителей пищевых токсикоинфекций и токсикозов на основе проанализированных данных санэпидемстанции относительно этиологических факторов инфицирования людей. Изучены объекты внешней среды, пищевые продукты растительного и животного происхождения как потенциальный источник возбудителей пищевых инфекций, а также удельный вес микроорганизмов, как этиологического фактора токсикозов и токсикоинфекций среди населения. По результатам проведенной работы определены основные пути передачи бактериальных патогенов.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.subjectбактеріїuk_UK
dc.subjectконтамінаціяuk_UK
dc.subjectепізоотичний процесuk_UK
dc.subjectбактерииuk_UK
dc.subjectконтаминацияuk_UK
dc.subjectэпизоотический процессuk_UK
dc.subjectbacteriauk_UK
dc.subjectkontaminationuk_UK
dc.subjectepizootic processuk_UK
dc.titleВизначення основних джерел та шляхів передачі збудників харчових інфекційuk_UK
dc.title.alternativeОпределение основных источников и путей передачи возбудителей пищевых инфекцийuk_UK
dc.title.alternativeDetermination of basic sources and ways of transmission of exciters of toxicoinfectionsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Касяненко О.І.-авт (2).pdf738,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.