Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2536
Назва: Порівняльна оцінка м’ясних якостей бугайців симентальської породи залежно від умов їх вирощування
Інші назви: Сравнительная оценка мясных качеств бычков симментальской породы в зависимости от условий их выращивания
Comparative evaluation of meat quality of Simmental bulls, depending on the conditions of their cultivation
Автори: Тищенко, Василь Іванович
Божко, Наталія Володимирівна
Тищенко, Василий Иванович
Божко, Наталья Владимировна
Tishchenko, Vasily Ivanovich
Bozhko, Natalia Vladimirovna
Ключові слова: м’ясні якості
забійні якості
мясные качества
убойные качества
meatquality
slaughterquality
Дата публікації: 2015
Видавництво: Вінницький НАУ
Бібліографічний опис: Тищенко В. І. Порівняльна оцінка м’ясних якостей бугайців симентальської породи залежно від умов їх вирощування [Електронний ресурс] / В. І. Тищенко, Н. В. Божко // Збірник наукових праць ВНАУ. – Серія «Сільськогосподарські науки. – Вінниця: ВНАУ, 2015. – Вип. 4 (74)
Короткий огляд (реферат): Була проведена порівняльна оцінка м’ясних якостей бугайців симентальської породи залежно від умов їх вирощування. Було встановлено, що після 24-годинної витримки передзабійна маса бугайців, вирощених в умовах агрофірми, виявилася на 6,5 % кг вище, ніж у тварин, вирощених в індивідуальних господарствах. Слід також зазначити, що і за рештою показників, які характеризують забійні якості худоби, бугайці цієї групи мали перевагу. Маса парної туші бугайців, вирощених в умовах агрофірми, була також на 12,8 % вище, ніж у тварин першої групи. Підвищення маси та виходу туш у бугайців, вирощених в господарстві, відбувається за рахунок збільшення маси та виходу найбільш цінної складової – м’язової тканини. Харчова цінність м’яса бугайців, вирощених в агрофірмі, була вище, що пояснюється оптимальними умовами годівлі та утримання, чого важко досягти у приватних господарствах. Якість м'яса бугайців, вирощених у господарстві, була оцінена практично на два бали вище, порівняно із м’ясом бугайців із приватних господарств. Была проведена сравнительная оценка мясных качеств бычков симментальской породы в зависимости от условий их выращивания. Было установлено, что после 24-часовой выдержки предубойная масса бычков, выращенных в условиях агрофирмы, оказалась на 6,5 % кг выше, чем у животных, выращенных в индивидуальных хозяйствах. Следует также отметить, что и по остальным показателям, которые характеризуют убойные качества скота, бычки этой группы имели преимущество. Масса парной туши бычков, выращенных в условиях агрофирмы, была также на 12,8 % выше, чем у животных первой группы. Повышение массы и выхода туш у бычков, выращенных в хозяйстве, происходит за счет увеличения массы и выхода наиболее ценной составляющей - мышечной ткани. В тушах бычков, выращенных в условиях хозяйства, масса отрубов первого сорта была на 3,28 % выше, чем в первой. Пищевая ценность мяса бычков, выращенных в агрофирме, была выше, что объясняется оптимальными условиями кормления и содержания, чего трудно достичь в частных хозяйствах. Качество мяса бычков, выращенных в хозяйстве, было оценено практически на два балла выше, по сравнению с мясом бычков из частных хозяйств.
Опис: It was made the comparative assessment of meat quality of Simmental bulls, depending on the conditions of their cultivation. It was found that after 24-hour exposure prename weight steers grown within the farm was 6.5 % kg higher than in animals grown in individual households. It should also be noted that other indicators that characterize the carcass quality of cattle, calves in this group had an advantage. The steam mass carcass steers grown within the farm was 12.8% higher than in animals of the first group. Increase the weight and yield of carcasses from steers grown on the farm, is due to the increase of the weight and yield of the most valuable component of muscle tissue. In the carcasses of steers grown within the economy, lots of cuts first grade was 3.28% higher than in the first. Nutritional value of meat calves reared in the farms was higher because of the optimal conditions of feeding and housing that is difficult to achieve in private households. The meat quality of steers grown on the farm was valued at almost two points higher compared to the flesh of bulls from private farms.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2536
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
УДК_ВНАУ.pdf443,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.