Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2756
Назва: Історія першого промислового підприємства Сумщини - Охтирської тютюнової мануфактури
Інші назви: История первого промышленного предприятия Сумщины - Ахтырской табачной мануфактуры
Автори: Комликова, Галина Іванівна
Комлыкова, Галина Ивановна
Komlykova, Galina Ivanovna
Ключові слова: тютюнництво
Сумщина
тютюнова мануфактура
табаководство
Сумщина
табачная мануфактура
Дата публікації: 2015
Видавництво: НААН України ; ННСГБ НААН ; М-во освіти і науки України [та ін.]
Бібліографічний опис: Комликова Г. І. Історія першого промислового підприємства Сумщини - Охтирської тютюнової мануфактури [Електронний ресурс] / Г. І. Комликова // Історія освіти, науки і техніки в Україні : матеріали Х Всеукраїнської конференції молодих учених і спеціалістів, присвяченої 150-річчю з часу заснування Полтавського товариства сільського господарства, (м. Київ 28 травня 2015 р.) / НААН України ; ННСГБ НААН ; М-во освіти і науки України [та ін.]. - Вінниця, 2015. - С. 239-241.
Короткий огляд (реферат): Не зважаючи на те, що промислове вирощування тютюну зафіксоване на теренах сумського краю ще у 1604 р. на Роменщині, його промислова переробка розпочалася лише зі створенням першого промислового підприємства -Охтирської тютюнової мануфактури (1718-1758 рр.). Та, не зважаючи на не досить вдалий досвід функціонування переробки продукції, тютюнництво все ж протягом XVI – першої половини ХХ ст. було однією з провідних галузей сільського господарства Сумщини.
Опис: Несмотря на то, что промышленное выращивание табака зафиксировано на территории сумского края еще в 1604 на Роменщине, его промышленная переработка началась лишь с созданием первого промышленного предприятия -Охтирськои табачной мануфактуры (1718-1758 гг.). Но, несмотря на не очень удачный опыт функционирования переработки продукции, табаководство все же в течение XVI - первой половины ХХ в. было одной из ведущих отраслей сельского хозяйства Сумщины.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2756
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Комликова Г. І. Історія першого промислового підприємства.pdf147,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.