Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3140
Назва: Контроль мікробіологічної безпеки продукції птахівництва
Інші назви: Контроль микробиологической безопасности продукции птицеводства.
Control of microbiological safety of poultry products
Автори: Касяненко, О. І.
Фотіна, Т. І.
Прошина, А. І.
Собина, М. М.
Фотіна, Г. А.
Касьяненко, О. И.
Фотина, Т. И.
Прошина, А. И.
Собина, М. М.
Фотина, А. А.
Kasyanenko, O. I.
Fotina, T. I.
Proshina, A. I.
Sobina, M. M.
Fotina, А. А.
Ключові слова: мікробіальні дослідження
м’ясо птиці
ветеринарно-санітарні вимоги
микробиальные исследования
мясо птицы
ветеринарно-санитарные требования
microbial research
poultry
veterinary and sanitary requirements
Дата публікації: 2015
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Касяненко О. І. Контроль мікробіологічної безпеки продукції птахівництва [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, Т. І. Фотіна, А. І. Прошина [та ін.] // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2015. - Вип. 7 (37). - С. 85-89.
Короткий огляд (реферат): У статті представлені результати мікробіологічних досліджень м’яса птиці, що надходить для реалізації на агропродовольчі ринки. Визначено рівні ізоляції мікроорганізмів із тушок птиці за різного термічного стану і технологічної обробки. Встановлено, що мікробіологічні показники безпеки м’яса птиці досліджуваних зразків не відповідає ветеринарно-санітарним вимогам, а м'ясо птиці потенційно може бути джерелом харчових токсикоінфекцій і токсикозів у споживачів. В статье представленны результаты микробиологических исследований мяса птицы, которое поступает для реализации на агропродовольственные рынки. Определенно уровни изоляции микроорганизмов из тушек птицы при различных термических состояниях и технологической обработке. Установлено, что микробиологические показатели безопасности мяса птицы исследуемых образцов не отвечает ветеринарно-санитарным требованиям, а м'ясо птицы потенциально может быть источником пищевых токсикоинфекций и токсикозив у потребителей.
Опис: The results of microbiological researches of carcasses of poultry of different producers of market are presented in the article. It is set that the microflora of the probed standards falls short of veterinary-sanitary requirements. Realization carcasses enter poultry which potentially can be the source of risk of appearance of food toxicoinfektions and toxicosis for an user.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3140
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.