Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3377
Назва: Вплив енергетичного забезпечення корів – первісток на продуктивність і відтворювальну здатність тварин та його корекція
Інші назви: Влияние энергетического обеспечения коров - первотелок на производительность и воспроизводительную способность животных и его коррекция
The influence of the energy supply of cows - heifers on productivity and reproductive ability of animals and its correction
Автори: Колечко, А. В.
Колечко, А. В.
Kolechko, A. V.
Ключові слова: корова
травлення
годівля
корова
пищеварение
кормление
cow
digestion
feeding
Дата публікації: 2016
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Факультет ветеринарної медицини ; наук. керівник М. Д. Камбур
Короткий огляд (реферат): В дипломній роботі було розглянуто вплив енергетичного забезпечення корів – первісток на продуктивність і відтворювальну здатність тварин та його корекція. Досліджували амілолітичну, протеолітичну та целюлозолітичну активність мікроорганізмів рубця. У вмістимому рубця визначали вміст ЛЖК та ЗММ. Однією з характерних і найважливіших особливостей діяльності мікроорганізмів рубця є зброджування вуглеводів, у тому числі клітковини, до летких жирних кислот, які для жуйних вважаються основним джерелом енергії. Все це вимагає досконалих знань з фізіології живлення великої рогатої худоби різних виробничих груп під час складання раціонів. Організація годівлі корів-первісток - одна з найважливіших ланок забезпеченні збереження гомеостазу організму корів-первісток, народження життєздатного приплоду, здоров’я корови після отелення, відтворної здатності і одержання високих надоїв молока. В дипломной работе было рассмотрено влияние энергетического обеспечения коров – первотелок на производительность и воспроизводительную способность животных и его коррекция. Исследовали амилолитическую, протеолитическую и целлюлозолитическую активность микроорганизмов рубца. В вмистимом рубца определяли содержание ЛЖК и ЗММ. Одной из характерных и важнейших особенностей деятельности микроорганизмов рубца является сбраживания углеводов, в том числе клетчатки, до летучих жирных кислот, которые для жвачных считаются основным источником энергии. Все это требует совершенных знаний по физиологии питания крупного рогатого скота различных производственных групп при составлении рационов. Организация кормления коров – первотелок - одна из важнейших звеньев обеспечении сохранности гомеостаза организма коров – первотелок, рождение жизнеспособного потомства, здоровья коровы после отела, воспроизводительной способности и получения высоких надоев молока.
Опис: The research paper was reviewed by the influence of the energy supply of cows - heifers on productivity and reproductive ability of animals and its correction. We investigated the amylolytic, proteolytic and cellulolytic activity of rumen microorganisms. In vmistimom rumen content was determined VFA and ZMM. One of the characteristic and essential features of the activity of rumen microbial fermentation is a carbohydrate, including dietary fiber to volatile fatty acids which the ruminant considered for primary energy source. All this requires a perfect knowledge of the physiology of nutrition of cattle of various industrial groups in the preparation of rations. Organization of feeding cows - heifers - one of the most important parts of ensuring the preservation of homeostasis of the organism of cows - heifers, the birth of a viable offspring, the cow after calving health, reproductive capacity and produce high milk yields.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3377
Розташовується у зібраннях:Ветеринарної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Колечко А.В диплом.pdf
  Restricted Access
647,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.