Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3635
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСтепанова, Т. М.-
dc.contributor.authorСтепанова, Т. М.-
dc.contributor.authorStepanova, T. M.-
dc.date.accessioned2016-07-14T12:21:48Z-
dc.date.available2016-07-14T12:21:48Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationСтепанова Т. М. Инновационные идеи в технологии сладких желированных блюд на основе плодово-ягодного сырья [Електронний ресурс] / Т. М. Степанова //Вестник Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" : cборник научных трудов. - Сер. «Нові рішення в сучасних технологіях» / Национальный технический университет "Харьковский политехнический институт". – Х. : НТУ «ХПИ», 2015 . – № 39. – С. 108-113.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3635-
dc.descriptionAt the article analyzed the scientific research in the area of pectin based jelly products creation. The information field was forming and scientifically justified according to the results of an analytical study. It contains of the basic technological criteria of different types of pectin. The efficiency of pectin participation at the food composition with biological activity egg-shells powder calcium creation was determined. The innovation strategy based on the human rational nutrition principles and on the micronutrient and calorie balanced creation necessity. The result of innovation is aimed at the solving of modern social problem prevention of diseases related to malnutrition.uk_UK
dc.description.abstractСладкие блюда на основе плодово-ягодного сырья рекомендуются к употреблению различными слоями населения, особенно в период авитаминозов. Среди данной группы особенную популярность имеют изделия на основе желатина, владеющие как значительной биологической ценностью, так и высокой энергетической, что влечет за собой определенные ограничения в их использовании в пищевом рационе. Отсюда возникает необходимость балансирования между ценностями готового продукта, что обуславливает поиск технологических решений. Создание стойкого научно обоснованного информационного поля в использовании менее энергоемкого и более ценного в технологическом и физиологическом отношении сырья - низкоэтерифицированного амидированного пектина, наряду с порошком яичной скорлупы в качестве источника биоактивного кальция, позволит решить одну из существующих социальных проблем современности – неправильного питания, обусловленного дисбалансом пищевого рациона человека. Солодкі страви на основі плодово-ягідної сировини рекомендується споживати різним верствам населення, особливо у сезони авітамінозів. Серед даної групи особливо популярними є вироби на основі желатину, які мають як значну біологічну цінність, так і високу енергетичну, що призводить до деяких обмежень їх використання у харчовому раціоні. Звідси виникає необхідність балансування між цінностями готового продукту, що призводить до пошуку технологічних рішень. Створення стійкого науково обґрунтованого інформаційного поля щодо використання менш енергомісткої та більш цінної у технологічному та фізіологічному плані сировини, зокрема низькоетерифікованого амідованого пектину, разом із порошком яєчної шкаралупи, як джерела біоактивного кальцію, дозволить вирішити одну із існуючих соціальних проблем сучасності – неправильного харчування, зумовленого розбалансованістю раціону людини.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherНациональный технический университет "Харьковский политехнический институт"uk_UK
dc.subjectинновацияuk_UK
dc.subjectнизкоэтерифицированный амидированный пектинuk_UK
dc.subjectстуднеобразованиеuk_UK
dc.subjectінноваціяuk_UK
dc.subjectнизькоетерифікований амідований пектинuk_UK
dc.subjectдраглеутворенняuk_UK
dc.subjectinnovationuk_UK
dc.subjectlow-esterified amidated pectinuk_UK
dc.subjectgelationuk_UK
dc.titleИнновационные идеи в технологии сладких желированных блюд на основе плодово-ягодного сырьяuk_UK
dc.title.alternativeІнноваційні ідеї в технології солодких желейних страв на основі плодово-ягідної сировиниuk_UK
dc.title.alternativeInnovative ideas in technology gelled sweet dishes based on fruit and berries raw materialsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ХПИ_Степанова.pdf407,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.