Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4124
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБордунова, О. Г.-
dc.contributor.authorДенисов, Р. В.-
dc.contributor.authorСамохіна, Є. А.-
dc.contributor.authorБордунова, О. Г.-
dc.contributor.authorДенисов, Р. В.-
dc.contributor.authorСамохина, Е. А.-
dc.contributor.authorBordunova, O. G.-
dc.contributor.authorDenysov, R. V.-
dc.contributor.authorSamokhina, E. A.-
dc.date.accessioned2017-01-26T10:31:47Z-
dc.date.available2017-01-26T10:31:47Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationБордунова Г. О. Вивчення впливу передінкубаційної технології«штучна кутикула» на розвиток ембріонів та збереженість молодняка курей [Електронний ресурс] / Г. О. Бордунова, Р. В. Денисов, Є. А. Самохіна // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Тваринництво» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2015. - Вип. 6 (28). - С. 102-107.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4124-
dc.descriptionThe paper presents detailed data concerning the study of the influence of biomimetic technology of incubative chicken eggs protection by using “artificial cuticle” on the embryo development and growing chickens maintenance. The key components of this technology include a composite of ecological biopolymer chitosan, peroxidate compounds, metal oxides (TiO2, Fe2O3) and copper sulphate (CuSO4), that form biocidal, moisture- and gas permeable membrane on the shell surface. The use of this technology makes it possible to increase chicken eggs hatchability by 3.8-9.3 % as a result of positive influence on the metabolic processes in the embryo body, and chickens maintenance by 2.8%.uk_UK
dc.description.abstractУ роботі надані докладні відомості щодо вивчення впливу біоміметичної технології захисту інкубаційних яєць курей з використанням «штучної кутикули», ключовими складовими якої є композит з екологічно безпечного біополімеру хітозану, перекисних сполук, оксидів металів (TiO2, (Fe2O3) і сульфату міді (CuSO4), що утворюють на поверхні шкаралупи біоцидну, волого- та газопроникну плівку, на розвиток ембріонів та збереженість молодняка курей. Використання зазначеної технології дозволяє підвищувати виводимість яєць курей на 3,8-9,3 % за рахунок позитивного впливу на обмінні процеси організму ембріонів, а також підвищити збереженість курчат на 2,9 %. В работе представлены подробные сведения по изучению влияния биомиметической технологии защиты инкубационных яиц кур с использованием «искусственной кутикулы», ключевыми составляющими которой являются композит из экологически безопасного биополимера хитозана, перекисных соединений, оксидов металлов (TiO2, (Fe2O3) и сульфата меди (CuSO4), образующие на поверхности скорлупы биоцидную, влаго- и газопроницаемую пленку, на развитие эмбрионов и сохранность молодняка кур. Использование указанной технологии позволяет повышать выводимость яиц кур на 3,8-9,3 % за счет положительного влияния на обменные процессы организма эмбрионов, а также повысить сохранность цыплят на 2,9 %.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectкуриuk_UK
dc.subjectінкубаційні яйцяuk_UK
dc.subjectембріониuk_UK
dc.subjectкурыuk_UK
dc.subjectинкубационные яйцаuk_UK
dc.subjectэмбрионыuk_UK
dc.subjectchickensuk_UK
dc.subjectincubation eggsuk_UK
dc.subjectembryosuk_UK
dc.titleВивчення впливу передінкубаційної технології «штучна кутикула» на розвиток ембріонів та збереженість молодняка курейuk_UK
dc.title.alternativeИзучение влияния прединкубационной технологии «искусственная кутикула» на развитие эмбрионов и сохранность молодняка курuk_UK
dc.title.alternativeStudy of influence of “artificial cuticle” pre-incubation technology on the embryo development and growing chickens maintenanceuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
бордунова.PDF1,16 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.