Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/426
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДворська, Ю. Є.-
dc.contributor.authorДворская, Ю. Е.-
dc.contributor.authorDvorska, J. E.-
dc.date.accessioned2012-10-08T10:34:35Z-
dc.date.available2012-10-08T10:34:35Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.citationДворська Ю. Є. Порівняння методів визначення рівня контамінації тушок бройлерів сальмонелою [Електронний ресурс] / Ю. Є. Дворська // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2012. – Вип. 1(30). – С 89-92.ru_RU
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/426-
dc.descriptionThe express-method of microbial indication and identification with use of RIDACOUNT test system was as effective as use of standard dry media. During investigation we studied level of Salmonella in poultry meat and carcases. We found that level of Salmonella in poultry carcases determined by Ridacount dry medium plates and Endo medium was about 5,9 х102 до 6,2 х102 /g CFU and in poultry meat - 3,7 x102 - 3,9 х102 CFU/g. This method of Salmonella indication can be used in entarprises with implemented HACCP system.ru_RU
dc.description.abstractПри дослідженні кількості сальмонели, в зразках із змвів з тушок бройлерів, що виросли на середовищі Ендо і тест-підкладках RIDACOUNT Salmonella, встановили, що контамінація була в межах від 5,9 х102 до 6,2 х102 КУО/г продукту. В cирому м’ясі бройлерів цей показник коливався від 3,7 x102 до 3,9 х102 КУО/г продукту Використання тест-підкладок серії RIDACOUNT було таким же ефективним у визначенні кількості бактерій, як і стандартні поживні середовища. Запропонована методика характеризується простотою виконання, високою специфічністю і чутливістю при визначенні патогенних мікроорганізмів і гарною відтворюваністю, універсальністю застосування і невеликими витратами часу для проведення аналізу. При исследовании количества сальмонеллы в образцах со смывов с тушек бройлеров количе- ство сальмонелл, выросших на среде Эндо и тест-подложках RIDACOUNT Salmonella было в пределах от 5,9 х102 до 6,2 х102 КОЕ/г продукта. В cыром мясе бройлеров этот показатель колебался от 3,7 x102 до 3,9 х102 КОЕ/г продукта. Использование тест-подложек серии RIDACOUNT было таким же эффективным в определении количества бактерий, как и стандартные питательные среды. Предложенная методика характеризуется простотой исполнения, высокой специфичностью и чувствительностью при определении патогенных микроорганизмов и хорошей воспроизводимостью, универсальностью применения и небольшими затратами времени для проведения анализа.ru_RU
dc.publisherСумський національний аграрний ун-тru_RU
dc.subjectінфекційні хворобиru_RU
dc.subjectптахівництвоru_RU
dc.subjectинфекционные заболеванияru_RU
dc.subjectптицеводствоru_RU
dc.titleПорівняння методів визначення рівня контамінації тушок бройлерів сальмонелоюru_RU
dc.title.alternativeСравнение методов определения уровня загрязнения тушек бройлеров сальмонеллойru_RU
dc.typeOtherru_RU
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
849.pdf3,68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.