Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4379
Назва: Результати міко-токсикологічного моніторингу кормів щодо забрудненості грибами родини mucoraceae та іншими мікроміцетами в умовах центрального регіону України
Інші назви: Результаты мико-токсикологического мониторинга кормов по загрязненности грибами семьи mucoraceae и другими микромицетами в условиях центрального региона Украины
Results myco-toxicological monitoring contamination of feed on mushrooms and other family mucoraceae Micromycetes in terms of the central region of Ukraine
Автори: Аранчій, Сергій Васильович
Зон, Григорій Анатолійович
Кінаш, Оксана В’ячеславівна
Аранчий, Сергей Васильевич
Зон, Григорий Анатольевич
Кинаш, Оксана Вячеславовна
Aranchiy, Sergey Vasilievich
Zon, Gregory Anatolievich
Kinash, Oksana Vyacheslavovna
Ключові слова: мікологічний моніторинг
корми
мікроміцети
микологический мониторинг
корма
микромицет
Mycological monitoring
feed
micromyceta
Дата публікації: 2016
Видавництво: ННЦ «ІЕКВМ»
Бібліографічний опис: Аранчій С. В. Результати міко-токсикологічного моніторингу кормів щодо забрудненості грибами родини mucoraceae та іншими мікроміцетами в умовах центрального регіону України [Електронний ресурс] / С. В. Аранчій, Г. А. Зон, О. В. Кінаш // Ветеринарна медицина : міжвід. темат. наук. зб. «ННЦ «ІЕКВМ». – Харків : ННЦ «ІЕКВМ», 2016. – Вип.102. – С. 194 – 197.
Короткий огляд (реферат): В статті надано результати досліджень кормів рослинного походження щодо забрудненості грибами родини Mucoraceae та іншими мікроміцетами в умовах Центрального регіону України (Полтавська область). Мікобіота грубих кормів була представлена грибами роду Aspergillus, Mucor, Rhizopus, Rhizomucor, Penicillium, Alternaria, Cladosporium, концентрованих кормів – грибами Aspergillus, Mucor, Rhizopus, Penicillium. Встановлено, що найбільш поширеними контамінантами кормів є гриби роду Mucor (55,1% від усіх виділених ізолятів), тоді як загальна кількість грибів родини Mucoraceae склала 68,6%. Токсичними були 5% позитивних проб, а слабкотоксичними – 11%. З зразків, де виділяли лише гриби родини Mucoraceae, 1% виявився токсичним, 5% від усіх позитивних проб – слабко токсичними.В статье представлены результаты исследований кормов растительного происхождения по загрязненности грибами семьи Mucoraceae и другими микромицетами в условиях Центрального региона Украины (Полтавская область). Микобиоты грубых кормов была представлена грибами рода Aspergillus, Mucor, Rhizopus, Rhizomucor, Penicillium, Alternaria, Cladosporium, концентрированных кормов - грибами Aspergillus, Mucor, Rhizopus, Penicillium. Установлено, что наиболее распространенными контаминантов кормов являются грибы рода Mucor (55,1% от всех выделенных изолятов), тогда как общее количество грибов семьи Mucoraceae составила 68,6%. Токсичными были 5% положительных проб, а слабкотоксичнимы - 11%. С образцов, где выделяли только грибы семьи Mucoraceae, 1% оказался токсичным, 5% от всех положительных проб - слабо токсичными.
Опис: In the article, the findings of research on herbal feed contamination by fungi and other family Mucoraceae Micromycetes conditions in the Central region of Ukraine (Poltava region). Mycobiota roughage was provided fungi genus Aspergillus, Mucor, Rhizopus, Rhizomucor, Penicillium, Alternaria, Cladosporium, concentrated feed - fungi Aspergillus, Mucor, Rhizopus, Penicillium. Found that the most common contaminants of feed are fungi of the genus Mucor (55,1% of all selected isolates), while the total number of fungi family Mucoraceae was 68.6%. Toxic were 5% of positive samples and slabkotoksychnymy - 11%. From the samples, where only isolated fungi family Mucoraceae, 1% was toxic, 5% of all positive tests - slightly toxic.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4379
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Аранчій С. В. Результати міко-токсикологічного.pdf259,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.