Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4436
Назва: Ветеринарно-санітарна експертиза мідій в Одеській області
Інші назви: Ветеринарно-санитарная экспертиза мидий прибрежной зоны Одесской области
Veterinary and sanitary examination mussels coastal Odessa region
Автори: Фодченко, І. А.
Касянчук, В. В.
Фодченко, И. А.
Касянчук, В. В.
Fodchenko, I. A.
Kasianchuk, V.
Ключові слова: мідії свіжі
м’ясо мідій варено-морожене
ветеринарно-санітарна експертиза
мидии свежие
мясо мидий варено-мороженное
ветеринарно-санитарная экспертиза
fresh mussels
mussels cooked ice cream
veterinary and sanitary inspection
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Фодченко І. А. Ветеринарно-санітарна експертиза мідій в Одеській області [Електронний ресурс] / І. А. Фодченко, В. В. Касянчук // Збірник наукових праць «Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини» (Ветеринарні науки).- Харків : Харківська державна зооветеринарна академія, 2016. – Вип. 32. – Ч. 2. – С. 219 – 230.
Короткий огляд (реферат): У статті наведені результати ветеринарно-санітарної єкспертізи мідії прибережної чорноморської зони Одеської області. За результатами органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних досліджень, нормативним показникам відповідає тільки м'ясо варено-мороженої мідії. М'ясо свіжої мідії за результатами мікробіологічних досліджень не відповідає державним нормам за змістом МАФАМ і бактерій групи кишкової палички, а показники варено-мороженої - знаходяться в межах норм. В статье приведены результаты ветеринарно- санитарной єкспертизы мидии прибрежной черноморской зоны Одесской области. По результатам органолептических, физико-химических и микробиологических исследований, нормативным показателям соответствует только мясо варено-мороженой мидии. Мясо свежей мидии по результатам микробиологических исследований не соответствует государственным нормам по содержанию МАФАнМ и бактерий группы кишечной палочки, а показатели варено-мороженной – находятся в пределах норм.
Опис: The results of animal health єkspertizy mussel Black Sea coastal zone of Odessa region. As a result of the organoleptic, physical, chemical and microbiological studies, regulatory indicators corresponds only to the meat cooked and frozen mussels. Meat fresh mussels on the results of microbiological tests does not meet state standards on the content MAFAnM and coliform bacteria, and performance-cooked frozen - are located within the rules. Number of mesophilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms (MAFAnM) in meat mussels living waters village. Leski exceeded the norm 3,5 х107 and 2х105 CFU in 1 g, and in the waters of the beach "Dolphin" and 3,0х107 and 4,5х106 CFU in 1 g in the regulations in the Black Sea mussels live for implementation allowed 5x104 CFU / g or more; number of mesophilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms (MAFAnM) in meat cooked frozen mussels within the established norms; In environments with Salmonella found marked growth of bacteria Escherichia coli BGKP (koliformy) in fresh mussels from the waters of the village. Leski and beach "Dolphin"; potentially pathogenic Staphylococcus aureus mikroorhanizmy-; mikroorhanizmy- pathogenic Salmonella, Listeria monocytogenes in meat as mussels live and cooked frozen is selected.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4436
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фодченко І. А.Ветеринарно-санітарна експертиза.pdf1,02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.