Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4637
Назва: Особенности формирования костяка у помесного молодняка крупного рогатого скота
Інші назви: Особливості формування кістяка у помесного молодняка великої рогатої худоби
Features the formation of the skeleton bones crossbred young cattle
Автори: Киселев, Александр Борисович
Кисельов, Олександр Борисович
Kyselev, Alexander Borisovich
Ключові слова: морфологические кости
биомеханические кости
пястные кости
морфологічні кістки
біомеханічні кістки
п'ястно кістки
morphological bones
biomechanical bones
shank bones
Дата публікації: 2017
Видавництво: БГСХА
Бібліографічний опис: Киселев А. Б. Особенности формирования костяка у помесного молодняка крупного рогатого скота [Электронный ресурс] / А. Б. Киселев // Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства : сборник научных трудов / гл. ред. П. А. Саскевич. - Горки : БГСХА, 2017. - № 2. - С. 12-20.
Короткий огляд (реферат): Изучены морфологические и биомеханические свойства костяка животных украинской черно-пестрой породы и ее помесей с быками абердин-ангусской и украинской мясной породы. Установлены достоверные различия между группами по длине и ширине пястных костей, а также по сырой массе и их объему. При испытании на прочность пястных костей приоритет за животными украинской молочной черно-пестрой породы. Морфологические и биомеханические характеристики пястных костей указывают на отсутствие аномалий. Вивчено морфологічні та біомеханічні властивості кістяка тварин української чорно-рябої породи та її помісей з биками абердин-ангуської і української м'ясної породи. Встановлено достовірні відмінності між групами по довжині і ширині п'ясткових кісток, а також по сирій масі та його обсягу. При випробуванні на міцність п'ясткових кісток пріоритет за тваринами української молочної чорно-рябої породи. Морфологічні та біомеханічні характеристики п'ясткових кісток вказують на відсутність аномалій.
Опис: The research of morphological and biomechanical internals of the skeleton animals Ukrainian bleak-and-write dairy breed and hybrids with the bulls Aberdeen-Angus and Ukrainian meat breed. There were significant differences between the groups in the length and width of shank bones, as well as crude weight and volume. When testing the strength of metacarpals priority of animal Ukrainian bleak-and-write dairy breed. Morphological and biomechanical characteristics shank bones indicate no abnormalities.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4637
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Киселев А. Б.Особенности формирования костяка.pdf401,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.