Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5473
Назва: Проблемы формирования системы обучения «Информационным системам в агрономии»
Інші назви: Проблеми формування системи навчання «Інформаційним системам в агрономії»
Problems of education system formation «Information system in agronomy»
Автори: Бердин, С. И.
Бердін, С. І.
Berdin, S. I.
Ключові слова: информационные системы
ГИС
базы данных
інформаційні системи
ГІС
бази даних
information systems
GIS
database
Дата публікації: 2016
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Бердин С. И. Проблемы формирования системы обучения «Информационным системам в агрономии» [Электронный ресурс] / С. И. Бердин // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. «Агрономія і біологія» / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип. 2 (31). - С. 149-152.
Короткий огляд (реферат): В статье проанализировано состояние информационного программного рынка в агрономии. Определенны тенденции его развития. Выделены основные необходимые навыки работы в информационном поле агрономии. На основании этого рассмотрены новые подходы к процессу обучения и предложено свое видение рабочей программы по предмету "Информационные системы в агрономии". Так же обозначено желательное разделение предмета на "Информационные системы в научных исследованиях в агрономии" и ""Информационные системы в практической агрономии". В выводах обозначена необходимость смещения обучения магистров от общетеоретических вопросов в сторону практического использования основных программных продуктов. Это должно привести к более эффективному внедрению этих продуктов в производство. Розвиток сучасних IT-технологій, їх прогрес, впровадження в різні сфери діяльності людини призводить до необхідності освоєння предмета "Інформаційні технології" галузевої спрямованос-ті. Однією з таких сфер, де досить інтенсивно йде розробка інформаційних систем - рослинницької сектор агропромислового комплексу. Однак проблема формування знань студентів, як майбутніх фахівців, полягає в неоднозначній відповідності навчальних стандартів і виробничих вимог. Це протиріччя полягає в тому, що підго-товка магістра розглядається як підготовчий рівень для подальшої наукової діяльності. Тому в стандартах інформаційні системи в агрономії розглядаються як сукупність раціонального викори-стання програмного забезпечення для формування наукових публікацій і їх презентації. У той же час у виробництві до інформаційних систем в агрономії немає єдиного підходу. Формування потріб-ного для роботи агронома програмного забезпечення в основному відбувається без участі агроно-мів-практиків. Необхідна поняття роботи баз даних, як правило, у таких фахівців немає. У статті проаналізовано стан інформаційного програмного ринку в агрономії. Визначені те-нденції його розвитку. Виділені основні необхідні навички роботи в інформаційному полі агроно-мії. На підставі цього розглянуті нові підходи до процесу навчання і запропоновано своє бачення робочої програми по предмету "Інформаційні системи в агрономії". Так само позначений бажаний поділ предмета на "Інформаційні системи в наукових дослідженнях в агрономії" і "" Інформаційні системи в практичній агрономії". У висновках позначена необхідність зміщення навчання магістрів від загальнотеоретичних питань в сторону практичного використання основних програмних про-дуктів. Це повинно привести до більш ефективного впровадження цих продуктів у виробництво.
Опис: The situation of information software market in agronomy has been analyzed in the article. Trends in its development are identified. The basic skills necessary for the work with information sector of agronomy are highlighted. Based on this, new approaches to teaching are examined and the author’s own vision of the program on the subject of "Information systems in the research systems in agronomy" is suggested. Also the desired separation of the subject for "Information systems for the research in agronomy" and " Information systems in practical agronomy” is indicated. The necessity for Master’s training transferring from general theoretical questions towards the practical use of basic software programs is indicated. This should lead to more efficient introduction of these products into production.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5473
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
32.pdf899,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.