Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5718
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗамазій, А. А.-
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorОстапенко, С. В.-
dc.contributor.authorЗамазий, А. А.-
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorОстапенко, С. В.-
dc.contributor.authorZamaziy, A. A.-
dc.contributor.authorKambur, M. D.-
dc.contributor.authorOstapenko, S. V.-
dc.date.accessioned2018-05-18T12:50:50Z-
dc.date.available2018-05-18T12:50:50Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationЗамазій А. А. Корекція властивостей крові сухостійних корів [Електронний ресурс] / А. А. Замазій, М. Д. Камбур, С. В. Остапенко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 1 (40). – С. 32-37.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5718-
dc.descriptionThe article presents the results of studies showing that during the period of gestation in cows changing properties of blood. The share of blood calf cows and not during the period of studies differed not significantly. No significant change is the viscosity of the blood of cows during the period of pregnancy. By the end of the second and third trimester of pregnancy cows increased blood viscosity 1.15 (p<0.05) - 1.34 times (p<0.01) compared with the first trimester of pregnancy. At the end of the second period of pregnancy blood viscosity cows was 1.12 times (p<0.05) and at the end of the third trimester to 1.18 times (p<0.05) than blood viscosity no calf cows. The rate of blood clotting calf cows during gestation period also increased. At the end of the first trimester of pregnancy cows blood slowly. By the end of the second and third trimester of pregnancy occurred in the process 1,07-1,17 times faster than at the end of the first trimester of pregnancy. Correction positive impact on the properties of the blood of dead cows, cows in the control group blood viscosity appeared - in 1.14-1.46 times more than the animals of experimental groups (p<0.05).uk_UK
dc.description.abstractВ статті наведені результати проведених досліджень, які доводять, що впродовж періоду виношування плоду у корів змінюються властивості крові. Питома вага крові тільних та не тільних корів впродовж періоду досліджень відрізнялась не вірогідно. Суттєвих змін зазнає в’язкість крові корів впродовж періоду тільності. До кінця другого та третього триместру тільності в’язкість крові корів підвищилась в 1,15 (р<0,05) – 1,34 рази (р<0,01) у порівняні з першим триместром тільності. В кінці другого періоду тільності в’язкість крові корів була в 1,12 рази (р<0,05) а в кінці третього триместру в 1,18 рази (р<0,05) більше, ніж в’язкість крові не тільних корів. Швидкість згортання крові тільних корів впродовж періоду виношування плоду також підвищувалась. В кінці першого триместру тільності корів кров згорталась повільно. До кінця другого та третього триместру тільності даний процес відбувався в 1,07-1,17 раза швидше, ніж в кінці першого триместру тільності. Корекція позитивно вплинула на властивості крові сухостійних корів: у корів контрольної групи в’язкість крові виявилась – в 1,14-1,46 рази більше, ніж у тварин дослідних груп (р<0,05). В статье приведены результаты исследований, которые доказывают, что в течении периода вынашивания плода у коров меняются свойства крови. Удельный вес крови стельных и не стельных коров в течение периода исследований отличался не достоверно. Существенные изменения претерпевает вязкость крови коров в течении периода стельности. К концу второго и третього триместра стельности вязкость крови коров повысилась в 1,15 (р<0,05) - 1,34 раза (р<0,01) по сравнению с показателем первого триместра стельности. В конце второго периода стельности вязкость крови коров была в 1,12 раза (р<0,05), а в конце третього триместра в 1,18 раза (р<0,05) больше, чем вязкость крови не стельных коров . Скорость свертывания крови стельных коров в течении периода вынашивания плода также повышалась. В конце первого триместра стельности коров кров сворачивалась медленно. К концу второго и третього триместра стельности данный процесс происходил в 1,07-1,17 раза быстрее, чем в конце первого триместра стельности. Коррекция положительно повлияла на свойства крови сухостойных коров: у коров контрольной группы вязкость крови оказалась в 1,14-1,46 раза больше, чем у животных опытних групп (р<0,05).uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСНАУuk_UK
dc.subjectкорекціяuk_UK
dc.subjectвластивостіuk_UK
dc.subjectкровuk_UK
dc.subjectкоррекцияuk_UK
dc.subjectсвойстваuk_UK
dc.subjectкровьuk_UK
dc.subjectсorrectionuk_UK
dc.subjectpropertiesuk_UK
dc.subjectblooduk_UK
dc.titleКорекція властивостей крові сухостійних корівuk_UK
dc.title.alternativeКоррекция свойств крови сухостойных коровuk_UK
dc.title.alternativeCorrection properties of blood dry cowsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdf1,16 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.