Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6100
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЗамазій, А. А.-
dc.contributor.authorКолечко, А. В.-
dc.contributor.authorЛермантов, А. Ю.-
dc.contributor.authorБутов, О. В.-
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЗамазий, А. А.-
dc.contributor.authorКолечко, А. В.-
dc.contributor.authorЛермантов, А. Ю.-
dc.contributor.authorБутов, О. В.-
dc.contributor.authorKambur, M. D.-
dc.contributor.authorSamaziу, A. A.-
dc.contributor.authorKolechko, A. V.-
dc.contributor.authorLermantov, A. Yu.-
dc.contributor.authorButov, O. V.-
dc.date.accessioned2018-08-16T12:32:26Z-
dc.date.available2018-08-16T12:32:26Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationВластивості крові корів в період тільності, їх вплив на репродуктивну функцію тварин та життєздатність новонароджених телят [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, А. В. Колечко [та ін.] // Natural and technical sciences. – Будапешт, 2018. – C. 26-30.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/6100-
dc.descriptionThe results of the conducted studies indicate that the period of carnivorous cows significantly affects the physical properties of blood. Fibrinolysis in the blood of wild cows was 1.18 times longer than the duration of this process in non-isolated cows (p < 0.05). Significant changes are the viscosity of the blood of cows during the period of restlessness. By the end of the second and third trimester of cessation, the blood viscosity of cows increased by 1.15 (p < 0.05) - 1.34 times (p < 0.01) compared with the first trimester of crop. At the end of the second period of cervix, the viscosity of the blood of cows was 1,12 times (p < 0,05), and at the end of the third trimester 1,18 times (p < 0,05) more than the viscosity of the blood is not isolated The cow's blood coagulation rate during the fetal feeding period also increased. Оf the first trimester of the cow's health, the blood clotched slowly. By the end of the second and third trimester of the culture, this process took place in 1,07-1,17 times faster than at the end of the first trimester of empathy.uk_UK
dc.description.abstractРезультати проведених досліджень свідчать, що період тільність корів суттєво впливає на фізичні властивості крові. Фібриноліз в крові тільних корів відбувався в 1,18 рази довше, ніж тривалість даного процесу у не тільних корів ( р < 0,05). Суттєвих змін зазнає в’язкість крові корів впродовж періоду тільності. До кінця другого та третього триместру тільності в’язкість крові корів підвищилась в 1,15 (р < 0,05) – 1,34 рази (р < 0,01) у порівняні з першим триместром тільності. В кінці другого періоду тільності в’язкість крові корів була в 1,12 рази (р < 0,05), а в кінці третього триместру в 1,18 рази (р < 0,05) більше, ніж в’язкість крові не тільних корів.Швидкість згортання крові тільних корів впродовж періоду виношування плоду також підвищувалась. В кінці першого триместру тільності корів кров згорталась повільно. До кінця другого та третього триместру тільності даний процес відбувався в 1,07- 1,17 раза швидше, ніж в кінці першого триместру тільності. Результаты проведенных исследований свидетельствуют, о том что период тельности коров существенно влияет на физические свойства крови. Фибринолиз в крови тельных коров происходил в 1,18 раза дольше, чем продолжительность данного процесса у не тельных коров (р < 0,05). Существенные изменения происходят с вязкостью крови коров в течение периода тельности. К концу второго и третьего триместра тельности вязкость крови коров повысилась в 1,15 (р < 0,05) - 1,34 раза (р < 0,01) по сравнению с первым триместром тельности. В конце второго периода тельности вязкость крови коров была в 1,12 раза (р < 0,05), а в конце третьего триместра в 1,18 раза (р < 0,05) больше, чем вязкость крови не тельных коров. Скорость свертывания крови тельных коров в течение периода вынашивания плода также повышалась. В конце первого триместра тельности коров, кровь сворачивалась медленно. К концу второго и третьего триместра тельности данный процесс происходил в 1,07- 1,17 раза быстрее, чем в конце первого триместра тельности.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.subjectв’язкістьuk_UK
dc.subjectкровuk_UK
dc.subjectсухостійний періодuk_UK
dc.subjectвязкостьuk_UK
dc.subjectкровьuk_UK
dc.subjectсухостойный периодuk_UK
dc.subjectviscosityuk_UK
dc.subjectblooduk_UK
dc.subjectdry perioduk_UK
dc.titleВластивості крові корів в період тільності, їх вплив на репродуктивну функцію тварин та життєздатність новонароджених телятuk_UK
dc.title.alternativeСвойства крови коров в период стельности и их влияние на репродуктивную функцию и жизнеспособность новорожденных телятuk_UK
dc.title.alternativeThe qualityof the blood of cows during pregnancy and their effects on reproduction and survival of newborn calvesuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kambur_M_article.pdf479,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.