Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6122
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКасьяненко, О. И.-
dc.contributor.authorФотина, Т. И.-
dc.contributor.authorФотина, А. А.-
dc.contributor.authorГладченко, С. М.-
dc.contributor.authorБезрук, Р. В.-
dc.contributor.authorГниденко, Т. Ю.-
dc.contributor.authorКасяненко, О. I.-
dc.contributor.authorФотіна, Т. І.-
dc.contributor.authorФотіна, Г. А.-
dc.contributor.authorГладченко, С. М.-
dc.contributor.authorБезрук, Р. В.-
dc.contributor.authorГніденко, Т. Ю.-
dc.contributor.authorKasjanenko, O. I.-
dc.contributor.authorFotina, T. I.-
dc.contributor.authorFotina, А. А.-
dc.contributor.authorGladchenko, S. M.-
dc.contributor.authorBezruk, R. V.-
dc.contributor.authorGnidenko T. J.-
dc.date.accessioned2018-08-20T12:16:06Z-
dc.date.available2018-08-20T12:16:06Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationАнализ практических аспектов контроля возбудителей пищевых зоонозов при выращивании птицы [Электронный ресурс] / О. И. Касьяненко, Т. И. Фотина, А. А. Фотина [и др.] // Аграрная наука. – 2018. – № 2 (2017). – С. 158-165.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/6122-
dc.descriptionThe work was carried out based on the study and systematization of literature data, collection information and statistical materials published in domestic and foreign scientific periodicals, in the official collections of International WHO program for the control and supervision of food infections and poisoning in the European Union. The article presents data on the study of control strategies of zoonotic diseases based on the biosafety measures on the stage of breeding birds in the member States of the European Union. Analyzed legal regulation of measures to control Campylobacter in poultry EU, transfer factors contributing to the risks of spreading pathogens among poultry. Also studied research and development on control measures of zoonotic diseases at the stages of production of poultry products: application of vaccination, bacteriophages, bacteriocins, antimicrobials and their alternatives on the basis of probiotic preparations, as well as feed and water additives.uk_UK
dc.description.abstractВ статье представлены данные по изучению стратегии контроля зоонозов, возбудители которых являются общими для человека и птицы в ЄС. Практические аспекты контроля возбудителей зоонозов птицы в странах-членах Европейского Союза основаны на программах мониторинга, оценки и выявление рисков относительно зоонозов и их возбудителей. Стратегия контроля инфекций осуществляется по принципу «от поля к столу». Проанализированы факторы передачи, которые обуславливают риски распространения возбудителей среди поголовья птицы, научно-практические разработки контроля зоонозов на етапах выращивания птицы и их эффективность: использование кормовых и водных добавок с ингибиторами возбудителей зоонозов, вакцинация, применение антимикробной альтернативы – бактериофагов, бактериоцинов, противомикробных препаратов и их альтернатив на основании пробиотических препаратов. У статті представлені дані по вивченню стратегії контролю зоонозів, збудники яких є загальними для людини і птиці в ЄС. Практичні аспекти контролю збудників зоонозів птиці в країнах-членах Європейського Союзу засновані на програмах моніторингу, оцінки та виявлення ризиків щодо зоонозів і їх збудників. Стратегія контролю інфекцій здійснюється за принципом «від поля до столу». Проаналізовано чинники передача, які обумовлюють ризики поширення збудників серед поголів'я птах, науково-практичні розробки контролю зоонозів на етапах вирощування птиці та їх ефективність: використання кормової і водні добавки з інгібіторами збудники зоонозів, вакцинація, застосування антимікробної альтернатива - бактеріофаги, бактеріоцини, протимікробні препарати і їх альтернатив на підставі пробіотичних препаратів.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherГосударственный аграрный университет Молдовыuk_UK
dc.subjectмикроорганизмыuk_UK
dc.subjectпродукция птицеводстваuk_UK
dc.subjectизоляцияuk_UK
dc.subjectмікроорганзмиuk_UK
dc.subjectпродукція птахівництваuk_UK
dc.subjectізоляціяuk_UK
dc.subjectmicroorganismsuk_UK
dc.subjectproducts of the poultryuk_UK
dc.subjectisolationuk_UK
dc.titleАнализ практических аспектов контроля возбудителей пищевых зоонозов при выращивания птицыuk_UK
dc.title.alternativeАналіз практичних аспектів контролю збудників харчових зоонозів при вирощування птиціuk_UK
dc.title.alternativeAnalysis of practical aspects of control of pathogens of food zoonoses in poultry rearinguk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Касяненко О.І.pdf294,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.