Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6457
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКалач, К. С.-
dc.contributor.authorКалач, К. С.-
dc.contributor.authorKalach, K. S.-
dc.date.accessioned2019-04-03T12:30:05Z-
dc.date.available2019-04-03T12:30:05Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationКалач К. С. Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою курчат бройлерів на наявність арсену [Електронний ресурс] / К. С. Калач // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 11 (41). – С. 61-65.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6457-
dc.descriptionTechnogenic activity of people has led to pollution of the environment with heavy metals, in particular arsenic, which has become an extremely serious problem of production of environmentally friendly agricultural and food products. The article describes the sources of arsenic into the environment and human body, and analyzes its toxic effects. The level of contamination of various biological tissues of chicken broilers with arsenic was investigated. It has been established that in the prototype samples the arsenic content does not exceed the hygienic norms, but the parenchymal organs and skin have the greatest ability to accumulate arsenic.uk_UK
dc.description.abstractТехногенна діяльність людей призвела до забруднення навколишнього природного середовища важкими металами, зокрема миш’яком, що стало надзвичайно серйозною проблемою виробництва екологічно чистої сільськогосподарської та продовольчої сировини. В статті охарактеризовані джерела надходження арсену в навколишнє середовище та організм людини, проведено аналіз його токсичного впливу. Було досліджено рівень забрудненості різних біологічних тканин курчат бройлерів миш’яком. Встановлено, що в дослідних зразках вміст миш'яку не перевищує гігієнічні нормативи, але найбільшою здатністю акумулювати миш'як мають паренхіматозні органи та шкіра. Техногенная деятельность человека привела к загрязнению окружающей среды тяжелыми металлами, в частности мышьяком, что стало чрезвычайно серьезной проблемой производства экологически чистой сельскохозяйственной и продовольственной продукции. В статье охарактеризованы источники поступления мышьяка в окружающую среду и организм человека, проведен анализ его токсического воздействия. Было исследовано уровень загрязненности различных биологических тканей цыплят бройлеров мышьяком. Установлено, что в опытных образцах содержание мышьяка не превышает гигиенические нормативы, но наибольшей способностью аккумулировать мышьяк имеют паренхиматозные органы и кожа.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectмиш'якuk_UK
dc.subjectтоксичністьuk_UK
dc.subjectбіологічні тканиниuk_UK
dc.subjectмышьякuk_UK
dc.subjectтоксичностьuk_UK
dc.subjectбиологические тканиuk_UK
dc.subjectarsenicuk_UK
dc.subjecttoxicityuk_UK
dc.subjectbiological tissuesuk_UK
dc.titleВетеринарно-санітарна оцінка продуктів забою курчат бройлерів на наявність арсенуuk_UK
dc.title.alternativeВетеринарно-санитарная оценка продуктов убоя циплят бройлеров на наличие арсенаuk_UK
dc.title.alternativeVeterinary and sanitary assessment of broiler chickens slaughter products for the presence of arsenicuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12.pdf493,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.