Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6459
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФотіна, Т. І.-
dc.contributor.authorНазаренко, С. М.-
dc.contributor.authorФотін, А. І.-
dc.contributor.authorБабарук, А. В.-
dc.contributor.authorФотина, Т. И.-
dc.contributor.authorНазаренко, С. Н.-
dc.contributor.authorФотин, А. И.-
dc.contributor.authorБабарук, А. В.-
dc.contributor.authorFotina, Т. І.-
dc.contributor.authorNazarenko, S. M.-
dc.contributor.authorFotin, A. I.-
dc.contributor.authorBabaruk, A. V.-
dc.date.accessioned2019-04-04T07:46:20Z-
dc.date.available2019-04-04T07:46:20Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationВетеринарно-санітарна оцінка продуктів птахівництва та тваринництва під час використання дезінфектанту "Бі-дез» [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, С. М. Назаренко, А. І. Фотін, А. В. Бабарук // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 11 (41). – С. 70-74.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6459-
dc.descriptionThe results of the research showed that the veterinary and sanitary assessment of meat from broilers grown in the production premises of poultry disinfected by the "Bi-des" has no negative effect on the quality of poultry and livestock products. Influence on the organoleptic and biochemical parameters of poultry meat. It is established that the egg from the hens of the laying hens contained in the treated "Bi-des" poultry meets the "Hygienic Norms the requirements for the quality and safety of the raw materials and food products ", and according to the principle of sorting, quality and weight of eggs, the first category. Given the fact that the milk density index characterizes to a certain degree its natural nature, a study was conducted to determine the density of whole milk. , that the average density of milk samples tested is 1,034 g/cm3, corresponds to DSTU 3662-97.uk_UK
dc.description.abstractВ статті наведені дані щодо впливу дезінфектанту "Бі-дез" на якість продуктів птахівництва та тваринництва. В результаті проведених досліджень встановлено, що ветеринарно-санітарної оцінки м'яса бройлерів, вирощених у виробничих приміщеннях пташників, підданих дезінфекції препаратом "Бі-дез" не чинить негативного впливу на органолептичні та біохімічні показники м'яса птиці. Встановлено, що яйце від курей несучок, що містяться в обробленому препаратом "Бі-дез" пташнику відповідає «Нормами гігієнічних вимог щодо якості та безпеки виробничого сировини і харчових продуктів», а за принципом сортування, якості і вазі яйця - першої категорії. З огляду на те, що показник щільності молока характеризує, певною мірою, його натуральність, було проведено дослідження з визначення щільності цільного молока. Встановлено, що середня щільність досліджуваних проб молока становить 1,034 г/см3, що відповідає ДСТУ 3662-97. В статье приведены данные о влиянии дезинфектанта «Би-дез" на качество продуктов птицеводства и животноводства. В результате проведенных исследований установлено, что ветеринарно-санитарная оценка мяса бройлеров, выращенных в производственных помещениях птичников, подвергнутых дезинфекции препаратом "Би-дез" не оказывает негативного влияния на органолептические и биохимические показатели мяса птицы. Установлено, что яйцо от кур несушек, содержащихся в обработанном препаратом "Би-дез" птичнике соответствует «Нормами гигиенических требований к качеству и безопасности производственного сырья и пищевых продуктов», а по принципу сортировки, качества и веса яйца - первой категории. Учитывая то, что показатель плотности молока характеризует в определенной степени его натуральность, было проведено исследование по определению плотности цельного молока. Установлено, что средняя плотность исследуемых проб молока составляет 1,034 г/см3, соответствует ДСТУ 3662-97.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectдезінфекціяuk_UK
dc.subjectветеринарно-санітарна оцінкаuk_UK
dc.subjectм'ясоuk_UK
dc.subjectдезинфекцияuk_UK
dc.subjectветеринарно-санитарная оценкаuk_UK
dc.subjectмясоuk_UK
dc.subjectdisinfectionuk_UK
dc.subjectveterinary-sanitary assessmentuk_UK
dc.subjectmeatuk_UK
dc.titleВетеринарно-санітарна оцінка продуктів птахівництва та тваринництва під час використання дезінфектанту "Бі-дез»uk_UK
dc.title.alternativeВетеринарно-санитарная оценка продуктов птицеводства и животноводства при использовании дезинфектантов "Би-дез"uk_UK
dc.title.alternativeVeterinary and sanitary evaluation of poultry products and livestockings by using disinfectants "Bi-dez"uk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
14.pdf484,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.