Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/646
Назва: Сурфактантна система легень новонароджених телят
Інші назви: Сурфактантная система легких новорожденных телят
Автори: Замазій, А. А.
Камбур, М. Д.
Замазий, А. А
Камбур, М. Д.
Zamaziy, A. A.
Kambur, M. D.
Ключові слова: анатомія тварин
фізіологія тварин
ліпідна фракція
анатомия животных
физиология животных
липидная фракция
Дата публікації: 2011
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Замазій А. А. Сурфактантна система легень новонароджених телят [Електронний ресурс] / А. А. Замазій, М. Д. Камбур // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2011. – Вип.2(29). – С. 10-14.
Короткий огляд (реферат): Результати проведених досліджень свідчать, що склад навколоплідної рідини відображає функціональну активність легенів плоду, які синтезують і виділяють в цю рідину ліпіди. Встановлено, що у клінічно здорових новонароджених телят співвідношення лецитин / сфінгомієлін досягає 1,98:1, а у телят, що народились в стані гіпоксії, воно становить лише 1,16:1. В навколоплідній рідині клінічно здорових телят ліпідна фракція досягає 707,00±5,00 а.о.м., а у телят, які народились з ознаками асфіксії вона нижче в 1,20 раза. Результаты проведенных исследований свидетельствуют, что состав околоплодной жидкости отражает функциональную активность легких плода, синтезируют и выделяют в эту жидкость липиды. Установлено, что у клинически здоровых новорожденных телят соотношение лецитин / сфингомиелин достигает 1,98:1, а у телят, родившихся в состоянии гипоксии, оно составляет лишь 1,16:1. В околоплодной жидкости клинически здоровых телят липидная фракция достигает 707,00 ± 5,00 а.о.м., а у телят, родившихся с признаками асфиксии она ниже в 1,20 раза.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/123456789/646
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
03.pdf304,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.