Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6488
Назва: Імунітет та стан печінки індиків в умовах промислового виробництв
Інші назви: Состояние печени индюков в условиях интенсивного производства
The state of the liver of turkeys in conditions of intensive production
Автори: Камбур, М. Д.
Замазій, А. А.
Петренко, В. М.
Камбур, М. Д.
Замазий, А. А.
Петренко, В. М.
Kambur, M. D.
Zamazi, A. A.
Petrenko, V. M.
Ключові слова: імуностимулятор
гепатопротектор
індики
иммуностимулятор
гепатопротектор
индюки
immunostimulant
hepatoprotector
turkeys
Дата публікації: 2018
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Камбур М. Д. Імунітет та стан печінки індиків в умовах промислового виробництв [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, В. М. Петренко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 1 (42). – С. 15-19.
Короткий огляд (реферат): В статті наведені данні, щодо стану печінки індиків в умовах інтенсивного виробництва. Упродовж експерименту було виявлено відмінності в активності АлАТ і АсАТ у сироватці крові індиків, які отримували імуномодулятор та імуностимулятор у порівнянні з контрольною групою. Активність АлАТ і АсАТ були значно вищі у індиків контрольної групи як на 50, так і на 70 добу експерименту. Зокрема, активність АлАТ і АсАТ в сироватці крові контрольної групи індиків на 50-ту добу перевищувала їх активність у птиці ІІ дослідної групи, відповідно, на 12,1 % та 6,2 %, а у ІІІ, відповідно на 23,7 % та 23,8 %. На 70-ту добу активність АлАТ у індиків контрольної групи тенденційно підвищувалась у порівнянні як з попередніми значеннями на 50-ту добу, так і вірогідно підвищувалась, у порівнянні з ІІ дослідною групою, відповідно на 20,7 %, а активність АсАТ – на 10,9 % і залишалась на високому рівні активності і на 90 добу. В статье приведены данные относительно состояния печени индеек в условиях интенсивного производства. В течение эксперимента было выявлено различия в активности АлАТ и АсАТ в сыворотке крови индеек, которые получали иммуномодулятор и иммуностимулятор по сравнению с контрольной группой. Активность АлАТ и АсАТ были значительно выше у индюков контрольной группы как на 50, так и на 70 сутки эксперимента. В частности, активность АлАТ и АсАТ в сыворотке крови контрольной группы индюков на 50-е сутки превышала их активность у птицы и исследовательской группы, соответственно, на 12,1 % и 6,2 %, а в III, соответственно на 23,7 % и 23,8 %. На 70-е сутки активность АЛТ в индюков контрольной группы тенденциозно повышалась по сравнению как с предыдущими значениями на 50-е сутки, так и достоверно повышалась, по сравнению со II исследовательской группой, соответственно на 20,7 %, а активность АсАТ – на 10,9 % и оставалась на высоком уровне активности и на 90 сутки.
Опис: The article presents data on the state of the turkey liver in conditions of intensive production. During the experiment, differences in the activity of AlAT and AsAT in the serum of turkeys received immunomodulator and immunostimulant compared to the control group were detected. The activity of ALT and ASAT was significantly higher in the control group turkeys at both 50 and 70 days of the experiment. In particular, the activity of AlAT and AsAT in the blood serum of the control group of turkeys on the 50th day exceeded their activity in the poultry of the 2nd experimental group, respectively, by 12.1 % and 6.2 %, while in III, respectively, by 23.7 % and 23.8 %. By the 70th day, the activity of AlAT in turkeys in the control group tended to increase in comparison with the previous values for the 50th day, and it was significantly increased, compared with the II experimental group, respectively, by 20.7 %, and the activity of the AsAT – by 10.9% and remained at a high level of activity and for 90 days.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6488
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf436,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.