Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6488
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЗамазій, А. А.-
dc.contributor.authorПетренко, В. М.-
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЗамазий, А. А.-
dc.contributor.authorПетренко, В. М.-
dc.contributor.authorKambur, M. D.-
dc.contributor.authorZamazi, A. A.-
dc.contributor.authorPetrenko, V. M.-
dc.date.accessioned2019-04-09T08:51:15Z-
dc.date.available2019-04-09T08:51:15Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationКамбур М. Д. Імунітет та стан печінки індиків в умовах промислового виробництв [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, В. М. Петренко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 1 (42). – С. 15-19.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6488-
dc.descriptionThe article presents data on the state of the turkey liver in conditions of intensive production. During the experiment, differences in the activity of AlAT and AsAT in the serum of turkeys received immunomodulator and immunostimulant compared to the control group were detected. The activity of ALT and ASAT was significantly higher in the control group turkeys at both 50 and 70 days of the experiment. In particular, the activity of AlAT and AsAT in the blood serum of the control group of turkeys on the 50th day exceeded their activity in the poultry of the 2nd experimental group, respectively, by 12.1 % and 6.2 %, while in III, respectively, by 23.7 % and 23.8 %. By the 70th day, the activity of AlAT in turkeys in the control group tended to increase in comparison with the previous values for the 50th day, and it was significantly increased, compared with the II experimental group, respectively, by 20.7 %, and the activity of the AsAT – by 10.9% and remained at a high level of activity and for 90 days.uk_UK
dc.description.abstractВ статті наведені данні, щодо стану печінки індиків в умовах інтенсивного виробництва. Упродовж експерименту було виявлено відмінності в активності АлАТ і АсАТ у сироватці крові індиків, які отримували імуномодулятор та імуностимулятор у порівнянні з контрольною групою. Активність АлАТ і АсАТ були значно вищі у індиків контрольної групи як на 50, так і на 70 добу експерименту. Зокрема, активність АлАТ і АсАТ в сироватці крові контрольної групи індиків на 50-ту добу перевищувала їх активність у птиці ІІ дослідної групи, відповідно, на 12,1 % та 6,2 %, а у ІІІ, відповідно на 23,7 % та 23,8 %. На 70-ту добу активність АлАТ у індиків контрольної групи тенденційно підвищувалась у порівнянні як з попередніми значеннями на 50-ту добу, так і вірогідно підвищувалась, у порівнянні з ІІ дослідною групою, відповідно на 20,7 %, а активність АсАТ – на 10,9 % і залишалась на високому рівні активності і на 90 добу. В статье приведены данные относительно состояния печени индеек в условиях интенсивного производства. В течение эксперимента было выявлено различия в активности АлАТ и АсАТ в сыворотке крови индеек, которые получали иммуномодулятор и иммуностимулятор по сравнению с контрольной группой. Активность АлАТ и АсАТ были значительно выше у индюков контрольной группы как на 50, так и на 70 сутки эксперимента. В частности, активность АлАТ и АсАТ в сыворотке крови контрольной группы индюков на 50-е сутки превышала их активность у птицы и исследовательской группы, соответственно, на 12,1 % и 6,2 %, а в III, соответственно на 23,7 % и 23,8 %. На 70-е сутки активность АЛТ в индюков контрольной группы тенденциозно повышалась по сравнению как с предыдущими значениями на 50-е сутки, так и достоверно повышалась, по сравнению со II исследовательской группой, соответственно на 20,7 %, а активность АсАТ – на 10,9 % и оставалась на высоком уровне активности и на 90 сутки.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectімуностимуляторuk_UK
dc.subjectгепатопротекторuk_UK
dc.subjectіндикиuk_UK
dc.subjectиммуностимуляторuk_UK
dc.subjectгепатопротекторuk_UK
dc.subjectиндюкиuk_UK
dc.subjectimmunostimulantuk_UK
dc.subjecthepatoprotectoruk_UK
dc.subjectturkeysuk_UK
dc.titleІмунітет та стан печінки індиків в умовах промислового виробництвuk_UK
dc.title.alternativeСостояние печени индюков в условиях интенсивного производстваuk_UK
dc.title.alternativeThe state of the liver of turkeys in conditions of intensive productionuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf436,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.