Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6547
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСамохіна, Є. А.-
dc.contributor.authorПовод, М. Г.-
dc.contributor.authorМилостивий, Р. В.-
dc.contributor.authorСамохина, Е. А.-
dc.contributor.authorПовод, М. Г.-
dc.contributor.authorМилостивый, Р. В.-
dc.contributor.authorSamokhina, Ye. A.-
dc.contributor.authorPovod, M. G.-
dc.contributor.authorMylostyvyi, Р. V.-
dc.date.accessioned2019-04-18T11:06:52Z-
dc.date.available2019-04-18T11:06:52Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationСамохіна Є. А. Параметри мікроклімату в свинарських приміщеннях влітку за різних систем вентиляції та їхній вплив на продуктивність лактуючих свиноматок і ріст підсисних поросят [Електронний ресурс] / Є. А. Самохіна, М. Г. Повод, Р. В. Милостивий // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Тваринництво" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 2 (34). – С. 253-260.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6547-
dc.descriptionAccording to results of research has been determined that at a high outdoor air temperature, geothermal ventilation system of the room, due to cooling of air in underground mines, allows creating more comfortable temperature conditions for piglets and sows, in comparison with the traditional ventilation system. The best microclimate conditions have been created during the use of geothermal ventilation system during the hot summer period in the pigsty for farrowing, and contributed to the improvement of piglet survival at weaning period, growth intensity, increase the gain in live weight and weight of the nest at weaning.uk_UK
dc.description.abstractЗа результатами досліджень встановлено, що за високої температури зовнішнього повітря геотермальна система вентилювання приміщення, за рахунок охолодження повітря в підземних шахтах, дозволяє створити більш комфортні температурні умови утримання як для поросят, так і для свиноматок, порівняно з традиційною системою вентиляції. Створені за використання геотермальної системи вентилювання кращі умови мікроклімату в спекотний літній період у свинарнику для проведення опоросу сприяли покращенню збереженості поросят на період відлучення, інтенсивності їхнього росту, збільшенню приросту живої маси та маси гнізда при відлученні. По результатам исследований установлено, что при высокой температуре наружного воздуха геотермальная система вентиляции помещения, за счет охлаждения воздуха в подземных шахтах, позволяет создать более комфортные температурные условия содержания, как для поросят, так и для свиноматок, по сравнению с традиционной системой вентиляции. Созданные при использовании геотермальной системы вентиляции лучшие условия микроклимата в жаркий летний период в свинарнике для проведения опороса способствовали улучшению сохранности поросят на период отъёма, интенсивности их роста, увеличению прироста живой массы и массы гнезда при отъеме.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectмікрокліматuk_UK
dc.subjectповітряuk_UK
dc.subjectтемператураuk_UK
dc.subjectмикроклиматuk_UK
dc.subjectвоздухuk_UK
dc.subjectтемператураuk_UK
dc.subjectmicroclimateuk_UK
dc.subjectairuk_UK
dc.subjecttemperatureuk_UK
dc.titleПараметри мікроклімату в свинарських приміщеннях влітку за різних систем вентиляції та їхній вплив на продуктивність лактуючих свиноматок і ріст підсисних поросятuk_UK
dc.title.alternativeПараметры микроклимата в свиноводческих помещениях летом при разных системах вентиляции и их влияние на продуктивность лактирующих свиноматок и рост подсосных поросятuk_UK
dc.title.alternativeMicroclimate parameters in the pig breeding areas in summer for different ventilation systems and their impact on productivity of lactating sows and growth of suckling pigletsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
13.pdf936,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.