Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/657
Назва: Асоційовані форми прояву мікоплазмозу молодняку великої рогатої худоби у фермерських господарствах
Інші назви: Ассоциированные формы проявления микоплазмоза молодняка крупного рогатого скота в фермерских хозяйствах
Автори: Коваленко, Л. М.
Коваленко, О. І.
Коваленко, А. О.
Коваленко, Л. М.
Коваленко, О. И.
Коваленко, А. О.
Kovalenko, L. V.
Kovalenko, O. I.
Kovalenko, A. O.
Ключові слова: мікробіологія
вірусологія
інфекційні хвороби тварин
тваринництво
микробиология
вирусология
инфекционные болезни животных
животноводство
Дата публікації: 2011
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Коваленко Л. М. Асоційовані форми прояву мікоплазмозу молодняку великої рогатої худоби у фермерських господарствах [Електронний ресурс] / Л. М. Коваленко, О. І. Коваленко, А. О. Коваленко// Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2011. – Вип.2(29). – С. 68-70.
Короткий огляд (реферат): В результаті проведених досліджень, щодо розповсюдження інфекційних хвороб серед молодняка великої рогатої худоби встановлено, що прояв мікоплазмозу в асоційованій формі спостерігається у 62,4 % випадків. У фермерських господарствах ТОВ „ Горизонт ” і ТОВ „ Зоря ”мікоплазмами було уражено менша кількість тварин від 23,5% до 38,7 %. В змивах з органів дихання хворих телят визначається значна кількість різних за видовим складом мікоплазм і, також, багатокомпонентні системи це віруси, бактерії. Отриманні результати свідчать, що мікоплазмоз телят у вигляді моноінфекції не реєструється. В результате проведенных исследований, по распространению инфекционных болезней среди молодняка крупного рогатого скота установлено, что проявление микоплазмоза в ассоциированной форме наблюдается в 62,4% случаев. В фермерских хозяйствах ООО "Горизонт" и ООО "Заря" микоплазмами было поражено меньшее количество животных от 23,5% до 38,7%. В смывах из органов дыхания больных телят определяется значительное количество различных по видовому составу микоплазм и, также, многокомпонентные системы это вирусы, бактерии. Полученные результаты свидетельствуют, что микоплазмоз телят в рассмотрении моноинфекции не регистрируется.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/657
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
22.pdf289,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.