Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6574
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛермонтов, А. Ю.-
dc.contributor.authorЛермонтов, А. Ю.-
dc.contributor.authorLermontov, A. Yu.-
dc.date.accessioned2019-05-06T13:17:41Z-
dc.date.available2019-05-06T13:17:41Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationЛермонтов А. Ю. Використання глюкози тканинами молочної залози корів в період завершення лактації залежно від тривалості сухостійного періоду [Електронний ресурс] / А. Ю. Лермонтов // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 11 (43). – С. 31-35.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6574-
dc.descriptionThe results of the conducted researches testify that glucose, in conditions of different duration of the dry period of the breast tissue of cows, was absorbed differently at the end of lactation. In the period of the completion of lactation per day, the breast tissue of the control group of cows reduced adsorption of glucose, on average from 8.06 % to 4.15 %. The reduction in the duration of the dry period in cows of experimental groups during the period of the completion of lactation retained a higher level of adsorption of the tissues of the glucose membrane from the sticking blood. The mammary tissues of control group cows have been steadily reducing the absorption of glucose from tethering blood. On average, over the course of the day, the breast tissue of the second group of cows absorbed 7.21 % of glucose from the binding blood, which is 1.10 % more (1.18 times, p≤0.05) than that of control group cows. In the conditions of reducing the duration of the dry period in cows of experimental groups during the term of lactation, breast tissue absorbed glucose per day by an average of 1.84 times, 1.26 times and 1.30 times more than that of control group cows.uk_UK
dc.description.abstractРезультати проведених досліджень свідчать, що глюкозу, за умов різної тривалості сухостійного періоду тканини молочної залози корів поглинали по різному в кінці лактації. В період завершення лактації за добу тканини молочної залози корів контрольної групи знижували адсорбції глюкози, в середньому з 8,06 % до 4,15 %. Скорочення тривалості сухостійного періоду у корів дослідних груп в період завершення лактації зберігала більш високий рівень адсорбції тканинами молочної залози глюкози з притикаючої крові. Тканини молочної залози корів контрольної групи стабільно знижували поглинання глюкози з притикаючої крові. В середньому, за добу тканини молочної залози корів другої групи поглинали 7,21 % глюкози з притикаючої крові, що на 1,10 % більше (в 1,18 раза, р≤0,05), ніж у корів контрольної групи. За умов зниження тривалості сухостійного періоду у корів дослідних груп в період завершення лактації тканини молочної залози поглинали глюкозу за добу в середньому в 1,84 раза, в 1,26 раза та 1,30 раза більше, ніж у корів контрольної групи. Результаты проведенных исследований свидетельствуют о том, что глюкоза, при условии разной продолжительности сухостойного периода, ткани молочной железы коров поглощали по-разному в конце лактации. В период завершения лактации за сутки ткани молочной железы коров контрольной группы снижали адсорбцию глюкозы, в среднем с 8,06 % до 4,15 %. Сокращение продолжительности сухостойного периода у коров исследовательских групп в период завершения лактации сохранял более высокий уровень адсорбции тканями молочной железы глюкозы с притикающей крови. Ткани молочной железы коров контрольной группы стабильно снижали поглощение глюкозы с притикающей крови. В среднем за сутки ткани молочной железы коров второй группы поглощали 7,21 % глюкозы с притикающей крови, на 1,10 % больше (в 1,18 раза, р≤0,05), чем у коров контрольной группы. В условиях снижения продолжительности сухостойного периода у коров исследовательских групп в период завершения лактации ткани молочной железы поглощали глюкозу в сутки в среднем в 1,84 раза, в 1,26 раза и 1,30 раза больше, чем у коров контрольной группы.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectосмотичноактивні речовиниuk_UK
dc.subjectмолочна залозаuk_UK
dc.subjectадсорбціяuk_UK
dc.subjectосмотично-активные веществаuk_UK
dc.subjectмолочная железаuk_UK
dc.subjectадсорбцияuk_UK
dc.subjectosmotic active substancesuk_UK
dc.subjectmammary glanduk_UK
dc.subjectadsorptionuk_UK
dc.titleВикористання глюкози тканинами молочної залози корів в період завершення лактації залежно від тривалості сухостійного періодуuk_UK
dc.title.alternativeИспользование глюкозы тканями молочной железы коров в период завершения лактации в зависимости от продолжительности сухостойного периодаuk_UK
dc.title.alternativeApplying of glucose by the tissues of the mammary gland of cows in the period of completion of lactation depending on the duration of the dry perioduk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.pdf378,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.