Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6577
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНазаренко, С. М.-
dc.contributor.authorТітова, Т. В.-
dc.contributor.authorФотін, О. В.-
dc.contributor.authorНазаренко, С. Н.-
dc.contributor.authorТитова, Т. В.-
dc.contributor.authorФотин, О. В.-
dc.contributor.authorNazarenko, S. N.-
dc.contributor.authorTitova, T. V.-
dc.contributor.authorFotin, O. V.-
dc.date.accessioned2019-05-07T08:08:40Z-
dc.date.available2019-05-07T08:08:40Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationНазаренко С. М. Ветеринарно-санітарна оцінка морської риби, що реалізується в магазині «Продуктова хатка» [Електронний ресурс] / С. М. Назаренко, Т. В. Тітова, О. В. Фотін // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 11 (43). – С. 62-66.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6577-
dc.descriptionThe article presents data on the veterinary and sanitary assessment of sea fish sold in the «Produktovaya khatka». As a result of organoleptic studies, it was established that samples of mackerel and flounders were presented in a whole form, not processed, had a complete surface, a natural color for this type, a dense texture, grayish-beige-colored muscles on the cut. In the flounder there was a specific odor from the surface and sour in the gill area, a whitish bloom was present on the surface, the consistency was flabby. The eyes of mackerel and flounder were at the level of the orbit, and not shriveled and not muddy. Pollock was beheaded gutted, natural in color, with a characteristic odor. It is established that biochemical studies confirm the good quality of all fish samples. According to the results of quantitative studies (pH, the Nesler number, the content of amino - ammonia nitrogen), the lowest value was in pollock, and the ones that border the norm were in flounder.uk_UK
dc.description.abstractВ статті наведені дані щодо ветеринарно-санітарної оцінки морської риби, що реалізується в магазині «Продуктова хатка». В результаті органолептичних досліджень встановлено, що зразки скумбрії і камбали були представлені в цілому вигляді, не оброблені, мали цілісну поверхню, природне для даного виду забарвлення, щільної консистенції, сірувато-бежевого кольору м'язи на розрізі. У камбали був присутній специфічний запах з поверхні і кислуватий в ділянці зябер, на поверхні був присутній білуватий наліт, консистенція була дрябла. Очі у скумбрії і камбали були на рівні орбіти, не зморщені і не каламутні. Минтай був обезголовлений потрошений, природного забарвлення, з властивим запахом. Встановлено, що біохімічні дослідження підтверджують доброякісність всіх зразків риби. За результатами кількісних досліджень (рН, число Неслера, вмісту аміно - аміачного азоту) найменше значення було у минтая, а найбільші, які межують з нормою – у камбали. В статье приведены данные по ветеринарно-санитарной оценки морской рыбы, реализуемой в магазине «Продуктовая хатка». В результате органолептических исследований установлено, что образцы скумбрии и камбалы были представлены в целом виде, не обработанные, имели целостную поверхность, естественную для данного вида окраску, плотной консистенции, серовато - бежевого цвета мышцы на разрезе. В камбалы присутствовал специфический запах с поверхности и кисловатый в области жабр, на поверхности присутствовал беловатый налет, консистенция была дряблая. Глаза у скумбрии и камбалы были на уровне орбиты, а не сморщенные и не мутные. Минтай был обезглавлен потрошеный, естественной окраски, с характерным запахом. Установлено, что биохимические исследования подтверждают доброкачественность всех образцов рыбы. По результатам количественных исследований (рН, число Неслера, содержания амино - аммиачного азота) наименьшее значение было в минтая, а самые, которые граничат с нормой - у камбалы.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectветеринарно-санітарна оцінкаuk_UK
dc.subjectзаморожена рибаuk_UK
dc.subjectскумбріяuk_UK
dc.subjectветеринарно-санитарная оценкаuk_UK
dc.subjectзамороженная рыбаuk_UK
dc.subjectскумбрияuk_UK
dc.subjectveterinary and sanitary assessmentuk_UK
dc.subjectfrozen fishuk_UK
dc.subjectmackereluk_UK
dc.titleВетеринарно-санітарна оцінка морської риби, що реалізується в магазині «Продуктова хатка»uk_UK
dc.title.alternativeВетеринарно-санитарная оценка морской рыбы, реализуемой в магазине «Продуктовая хатка»uk_UK
dc.title.alternativeVeterinary-sanitary assessment of sea fish sold in the «Produktovaya khatka»uk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdf383,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.