Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6597
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСкляр, О. І.-
dc.contributor.authorУлько, Л. Г.-
dc.contributor.authorГерун, І. В.-
dc.contributor.authorСкляр, А. И.-
dc.contributor.authorУлько, Л. Г.-
dc.contributor.authorГерун, И. В.-
dc.contributor.authorSklyar, A. I.-
dc.contributor.authorUlko, L. G.-
dc.contributor.authorGerun, I. V.-
dc.date.accessioned2019-05-13T13:06:38Z-
dc.date.available2019-05-13T13:06:38Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationСкляр О. І. Моніторинг захворювання корів на кетоз та зниження якості молока [Електронний ресурс] / О. І. Скляр, Л. Г. Улько, І. В. Герун // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 11 (43). – С. 166-168.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6597-
dc.descriptionThe article presents data on the effect of feeding dry cows during and after calving. The results of the study show that in the majority of farms, cows during the distribution period suffer from ketosis in the range of 23.5 to 39.3 %. Studies show that even with the content of BGB 4.0 and more, changes in the clinical status of animals are not always manifested. Our research confirms that improper feeding and keeping of cows cause changes in the composition of milk, reduce its hygienic indicators and worsen the quality of dairy products made from it. At the same time, it has been proven that when cows are infected with ketosis, even with a latent form, the acidity of milk increases. Studies have shown that in healthy cows the acidity of milk does not exceed 16.5 0 Т.uk_UK
dc.description.abstractУ статті наведені дані впливу годівлі сухостійних корів в період та після розтелення. Результати дослідження показують, що у більшості господарств корови в період роздою хворіють на кетоз у межах 23,5 до 39,3 відсотків. Проведені дослідження показують, що навіть при вмісті БГБ 4,0 і більше не завжди проявляються зміни в клінічному статусі тварин. Наші дослідження підтверджують, що не правильна годівля та утримання корів викликають зміни в скла¬ді молока, знижують його гігієнічні показники та погіршують якість молочних продуктів, ви¬готовлених з нього. Разом з тим доведено, що при захворюванні корів на кетоз навіть за прихованої форми кислотність молока підвищується. Дослідження доведено, що у здорових корів кислотність молока не перевищує 16,5 0 Т. В статье приведены данные влияния кормления сухостойных коров в период и после отела. Результаты исследования показывают, что в большинстве хозяйств коровы в период раздаивания болеют кетозом в пределах 23,5 до 39,3 %. Проведенные исследования показывают, что даже при содержании БГБ 4,0 и более не всегда проявляются изменения в клиническом статусе животных. Наши исследования подтверждают, что неправильное кормление и содержание коров вызывают изменения состава молока, снижают его гигиенические показатели и ухудшают качество молочных продуктов, изготовленных из него. Вместе с тем доказано, что при заболевании коров кетозом даже при скрытой форме кислотность молока повышается. Исследования доказано, что у здоровых коров кислотность молока не превышает 16,5 0 Т.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectкоровиuk_UK
dc.subjectкетозuk_UK
dc.subjectмолокоuk_UK
dc.subjectкоровыuk_UK
dc.subjectкетозuk_UK
dc.subjectмолокоuk_UK
dc.subjectcowsuk_UK
dc.subjectketosisuk_UK
dc.subjectmilkuk_UK
dc.titleМоніторинг захворювання корів на кетоз та зниження якості молокаuk_UK
dc.title.alternativeМониторинг заболевания коров кетозом и снижение качества молокаuk_UK
dc.title.alternativeMonitoring of the disease of cows with ketosis and reduction of milk qualityuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
28.pdf361,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.