Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/671| Назва: | Порівняльна характеристика фізико – хімічних показників м’яса дикої, свійської птиці та птиці, вирощеної у виробничих умовах з слобожанського регіону |
| Інші назви: | Сравнительная характеристика физико - химических показателей мяса дикой, домашней птицы и птицы, выращенной в производственных условиях с слобожанского региона |
| Автори: | Зубко, Н. В. Зубко, Н. В. Zubko, N. V. |
| Ключові слова: | ветеринарно-санітарна експертиза птахівництво інфекційні захворювання птиці ветеринарно-санитарная экспертиза птицеводство инфекционные заболевания птицы |
| Дата публікації: | 2011 |
| Видавництво: | Сумський національний аграрний ун-т |
| Бібліографічний опис: | Зубко Н. В. Порівняльна характеристика фізико – хімічних показників м’яса дикої, свійської птиці та птиці, вирощеної у виробничих умовах з слобожанського регіону [Електронний ресурс] / Н. В. Зубко // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2011. – Вип.2(29). – С. 128-130. |
| Короткий огляд (реферат): | В статті приведені фізико – хімічні показники м’яса дикої птиці, птиці, вирощеної у виробничих умовах, та свійської птиці (кури, качки, фазани) зі Слобожанського регіону. Фізико–хімічні показники м’яса птиці залежать від виду птиці, умов утримання, годівлі та мешкання. За фізико–хімічними властивостями м’ясо дикої птиці відрізняється меншим вмістом жиру і більшим вмістом протеїну від м’яса свійської птиці та птиці, вирощеної у виробничих умовах. При порівнянні фізико-хімічних властивостей м’яса дикої водоплавної птиці, птиці, вирощеної у виробничих умовах, та свійської водоплавної птиці з курями та фазанами найкращі дієтичні властивості встановлені в м’ясі фазанів (високий вміст білку та низький вміст жиру). В статье приведены физико - химические показатели мяса дикой птицы, птицы, выращенной в производственных условиях, и домашней птицы (куры, утки, фазаны) с Слобожанской региона. Физико-химические показатели мяса птицы зависят от вида птицы, условий содержания, кормления и проживания. По физико-химическим свойствами мясо дикой птицы отличается меньшим содержанием жира и большим содержанием протеина от мяса домашней птицы и птицы, выращенной в производственных условиях. При сравнении физико-химических свойств мяса дикой водоплавающей птицы, птицы, выращенной в производственных условиях, и домашней водоплавающей птицы с курами и фазанами лучшие диетические свойства установлены в мясе фазанов (высокое содержание белка и низкое содержание жира). |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/671 |
| Розташовується у зібраннях: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| 1344.pdf | 306,83 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.