Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7354
Назва: Визначення рівня інфікування забійної птиці мікроорганізмами CAMPYLOBACTER SPP.
Інші назви: Определение уровня инфицирования убойной птицы микроорганизмами CAMPYLOBACTER SPP.
Determination of the level of infection of slaughter poultry by microorganisms CAMPYLOBACTER SPP.
Автори: Касяненко, Оксана Іванівна
Гусєв, Володимир Володимирович
Касяненко, Сергій Михайлович
Нагорна, Людмила Володимирівна
Пунько, Ірина Валеріївна
Касяненко, Оксана Ивановна
Гусев, Владимир Владимирович
Касяненко, Сергей Михайлович
Нагорная, Людмила Владимировна
Пунько, Ирина Валерьевна
Kasyanenko, Oksana Ivanovna
Gusiev, Volodunur Volodumurovuch
Kasyanenko, Sergey Mikhailovich
Nagorna, Ludmila Vladimirovna
Pynko, Irina Valeryevna
Ключові слова: кампілобактерії
продукція птахівництва
ізоляція
кампилобактерии
продукция птицеводства
изоляция
Campylobacteria
poultry production
isolation
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Визначення рівня інфікування забійної птиці мікроорганізмами CAMPYLOBACTER SPP. [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, В. В. Гусєв, С. М. Касяненко [та ін.] // Ветеринарна біотехнологія : бюлетень. - Київ, 2019. - Вип. 34. - С. 59-66.
Короткий огляд (реферат): В статті представлено дані щодо розповсюдження бактерій роду Campylobacter spp. серед забійної птиці та в продуктах забою на основі отриманих даних надано науково-обгрунтований підхід контролю кампілобактеріозної інфекції. Визначено рівень контамінації кампілобактеріями вмісту сліпих кишок забійної птиці, видовий склад ізолятів та їх біологічні властивості. Із вмісту сліпих кишок бройлерів ізолювали C.jejuni та C.coli. Витримування птиці на передзабійній голодній дієті забезпечує зниження рівня інфікування кампілобактерями вмісту сліпих кишок забійної птиці на 7,2%. В статье представлены данные о распространении бактерий рода Campylobacter spp. среди убойной птицы и в продуктах забоя на основе полученных данных предоставлено научно-обоснованный подход контроля кампилобактериознои инфекции. Определен уровень загрязнения кампилобактериями содержания слепых кишок убойного птицы, видовой состав изолятов и их биологические свойства. По содержанию слепых кишок бройлеров изолировали C.jejuni и C.coli. Выдержки птицы предубойного голодной диете обеспечивает снижение уровня инфицирования кампилобактеры содержания слепых кишок убойного птицы на 7,2%.
Опис: The article presents data on the distribution of bacteria of the genus Campylobacter spp. Among the slaughter poultry and slaughter products, a scientifically-based approach to the control of Campylobacteriosis infection was provided on the basis of the data obtained. The level of contamination by Campylobacteria of the contents of the intestines of slaughter poultry, the species composition of isolates and their biological properties have been determined. The contents of the blind intestines of the broilers were isolated by C.jejuni and C.coli. The maintenance of bird on the premature hungry diet provides a reduction in the infection rate of Campylobacteria with the content of the gut of slaughter poultry by 7.2%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7354
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf259,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.