Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7408
Назва: | Качество и безопасность молока коров, полученное при новейших технологиях |
Інші назви: | Якість і безпека молока корів, отримане при новітніх технологіях Quality and safety of milk cows obtained with the newest technologies |
Автори: | Скляр, Александр Иванович Герун, Инесса Владимировна Улько, Лариса Григорьевна Шкромада, Оксана Ивановна Улько, Евгений Сергеевич Скляр, Олександр Іванович Герун, Інеса Володимирівна Улько, Лариса Григорівна Шкромада, Оксана Іванівна Улько, Євген Сергійович Sklyar, Alexander Ivanovich Gerun, Inessa Vladimirovna Ulko, Larisa Grigoryevna Shkromada, Оksana Ivanovna Ulko, Evgeny Sergeevich |
Ключові слова: | молоко кислотность кетоновые тела молоко кислотність кетонові тіла milk acidity ketone bodies |
Дата публікації: | 2019 |
Бібліографічний опис: | Качество и безопасность молока коров, полученного при новейших технологиях [Электронный ресурс] / А. И. Скляр, И. В. Герун, Л. Г. Улько [и др.] // Вчені записки УО ВГАВМ, 2019. - Е. 55. - Вип. 3. - С. 155-158 |
Короткий огляд (реферат): | Результаты исследования условий содержания коров показывают, что ранее установленные нормы микроклимата помещений устарели. Наши исследования показывают, что при минусовой температуре в помещении (до – 06С) животные чувствуют себя комфортно. Вместе с тем необходимо отметить, что на ряду с понижением температуры в помещении снижена скорость воздуха на 0,33 м/с, влажности - на 17 %, амиака - на 18,4 мг/см3, бактериальное обсеменение воздуха - на 62,2 тыс. КУО/м3. Исследования показывают, при некачественном кормлении возникает нарушение обмена веществ у животных, что отображается на качестве их продукции. Исследование субстратов организма показало, что все они практически имеют отклонение от нормы. Количество кетоновых тел в среднем увеличилось в крови на 4,01, в мочи на 3,81 ммоль/л. А также появляются кетоновые тела в молоке в среднем 1,21 ммоль/л. Свежевыдоенное молоко в среднем имеет кислотность в пределах 16,92 0Т. Результати дослідження умов утримання корів показують, що раніше встановлені норми мікроклімату приміщень застаріли. Наші дослідження показують, що при мінусовій температурі в приміщенні (до - 06С) тварини відчувають себе комфортно. Разом з тим необхідно відзначити, що на ряду з пониженням температури в приміщенні знижена швидкість повітря на 0,33 м / с, вологості - на 17%, аміаку - на 18,4 мг / см3, бактеріальне обсіменіння повітря - на 62,2 тис . КУО / м3. Дослідження показують, при неякісному харчуванні виникає порушення обміну речовин у тварин, що відображається на якості їх продукції. Дослідження субстратів організму показало, що всі вони практично мають відхилення від норми. Кількість кетонових тіл в середньому збільшилася в крові на 4,01, в сечі на 3,81 ммоль / л. А також з'являються кетонові тіла в молоці в середньому 1,21 ммоль / л. Свежевидоенное молоко в середньому має кислотність в межах 16,92 0Т. |
Опис: | The results of the study of cows' minds show that the wound established premises microclimate standards are outdated. Our research shows that animals feel comfortable at sub-zero temperatures (down to -06C). At the same time, it should be noted that along with a decrease in the temperature in the room, the air velocity is reduced by 0.33 m/s, humidity by 17%, ammonia by 18.4 mg/cm3, and bacterial contamination of air by 62.2 CFU/m3. Studies show when poor-quality feeding occurs a metabolic disorder in animals that is displayed on the quality of their products. The study of the substrates of the organism has shown that all of them practically have a deviation from the hole. Revealed increases in the number of ketone bodies in the blood by an average of 4.01, in the urine by 3.81 mmol / l. Ketone bodies also appear in milk on average 1.21 mmol / l. Fresh milk has an average acidity in the range of 16.92 0T. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7408 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Качество и безопасность молока коров.pdf | 264,79 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.