Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7445
Назва: Implementation of Local Food Concept for Social-Economic Revitalization in Rural Areas : The Case of Ukraine
Інші назви: Впровадження концепції локального продовольства для соціально-економічного відродження сільських територій : досвід України
Реализация концепции местного продовольствия для обеспечения социально-экономического возрождения в сельских территориях : опыт Украины
Автори: Koblianska, Inna
Kalachevska, Larysa
Коблянська, Інна Ігорівна
Калачевська, Лариса Іванівна
Коблянская, Инна Игоревна
Калачевская, Лариса Ивановна
Ключові слова: local food concept
peasant households
sustainable rural development
концепція локального продовольства
підсобні господарства
сталий розвиток сільського господарства
концепция локального продовольствия
хозяйства
устойчивое сельское развитие
Дата публікації: 2019
Видавництво: Indian Society of Education and Environment
Бібліографічний опис: Koblianska I. Implementation of Local Food Concept for Social-Economic Revitalization in Rural Areas : The Case of Ukraine [Electronic resource] / I. Koblianska, L. Kalachevska // Indian Journal of Economics & Development. – 2019. - Vol. 7, (10). – Режим доступу : http://ijed.informaticspublishing.com/index.php/ijed/article/view/148032. – Заголовок з екрану.
Короткий огляд (реферат): The existing model of agriculture in Ukraine negatively affects social and environmental aspects of rural territories development. It leads rather to the impoverishment of the rural population, further degradation and the extinction of rural areas. There were summarized the scientific approaches concerning LFC as alternative model of agriculture development, that, in turn, determine the peculiarities of its implementation. The local food concept presupposes the development of short and local food supply systems. Its implementation is based on the agricultural production of end-use products and their distribution via direct producer-consumer contacts. In this regard, the features of agriculture organization for different types of producers were studied and the main LFC players were identified. There were examined the features of households’ agricultural activity in Ukraine. There were defined the main obstacles for LFC implementation in Ukraine, as well as prior areas of agriculture and rural policy regulation aimed at ensuring the social-economic rural revitalization in the sustainable development context. Існуюча модель сільського господарства в Україні негативно впливає на соціальні та екологічні аспекти розвитку сільських територій. Вона призводить, скоріше, до збіднення сільського населення, подальшої деградації та вимирання сільської місцевості. У дослідженні узагальнено наукові підходи щодо концепції локального продовольства як альтернативної моделі розвитку сільського господарства, що, у свою чергу, визначає особливості її впровадження. Концепція локального продовольства (КЛП) передбачає розробку коротких та локальних систем постачання продовольства. Її реалізація базується на сільськогосподарському виробництві кінцевої продукції та її розповсюдженні через прямі контакти виробника та споживача. Відповідно до цього були вивчені особливості організації сільського господарства різними типами виробників та визначені основні гравці КЛП, досліджено особливості сільськогосподарської діяльності господарств населення в Україні. Ідентифіковано основні перешкоди для впровадження КЛП в Україні, а також пріоритетні сфери регулювання сільського господарства та політики сільського розвитку, спрямовані на забезпечення соціально-економічного відродження сільської місцевості в контексті сталого розвитку.
Опис: Существующая модель сельского хозяйства в Украине негативно влияет на социальные и экологические аспекты развития сельских территорий. Она приводит скорее к обнищанию сельского населения, дальнейшей деградации и вымиранию сельских территорий. В статье обобщены научные подходы, касающиеся концепции локального продовольствия (КЛП) как альтернативной модели развития сельского хозяйства, которые, в свою очередь, определяют особенности ее реализации. КЛП предполагает развитие коротких и локальных систем снабжения продуктами питания. Ее реализация основана на сельскохозяйственном производстве конечных продуктов и их распространении через прямые контакты производителя и потребителя. В связи с этим были изучены особенности организации сельского хозяйства для разных типов производителей и определены основные игроки КЛП, рассмотрены особенности сельскохозяйственной деятельности домохозяйств в Украине. Определены основные препятствия для реализации КЛП в Украине, а также приоритетные направления регулирования сельского хозяйства и политики сельского развития, направленные на обеспечение социально-экономического возрождения сельских территорий в контексте устойчивого развития.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7445
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Koblianska_Kalachevska_Implementation of local food concept.pdf1,27 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.