Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/774
Назва: Технічне обслуговування машин для рослинництва
Інші назви: Техническое обслуживание машин для растениеводства
Автори: Саржанов, О. А.
Саржанов, А. А.
Sarzhanov, O. A.
Ключові слова: працездатність машин
тертя
ремонт машин
работоспособность машин
трения
ремонт машин
Дата публікації: 2012
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Технічне обслуговування машин для рослинництва [Електронний ресурс] : конспект лекцій для студентів 5-го курсу спеціальності 8.10010203 " Механізація сільського господарства" денної та заочної форм навчання / укл. О. А. Саржанов. - Суми : СНАУ, 2012. - 88 с.
Короткий огляд (реферат): Запровадження в Україні ринкової економіки, нових форм власності викликало докорінні зміни виробничих відносин у сфері агропромислового комплексу. Вони стосуються і служби технічного сервісу, до якої відноситься весь комплекс послуг, що надаються виробникам та переробникам сільськогосподарської продукції у придбанні, експлуатації, обслуговуванні й ремонті машин та обладнання з боку заводів-виготівників, ремонтно-обслуговуючих підприємств і торгово-постачальних організацій. Водночас у багатьох підприємствах АПК ще досить повільно розробляються і впроваджуються науково обґрунтовані заходи щодо вдосконалення управління технічним станом машин. Ремонтно-обслуговуюча база господарств поки що не забезпечує якісного і своєчасного проведення усього комплексу заходів для підтримання роботоздатності техніки. Стан технічного діагностування і ставлення до нього ще не відповідають сучасним вимогам. Не досить активно впроваджуються у практику нові методи і прийоми діагностування машин і їх складових частин. І хоч останнім часом промисловістю освоєно випуск нових сучасних засобів для технічного діагностування МТП, низький рівень підготовки персоналу ремонтно-обслуговуючих підприємств стримує їх впровадження і позначається на якості технічного сервісу. Введение в Украине рыночной экономики, новых форм собственности вызвало коренные изменения производственных отношений в сфере агропромышленного комплекса. Они касаются и службы технического сервиса, к которой относится весь комплекс услуг производителям и переработчикам сельскохозяйственной продукции в приобретении, эксплуатации, обслуживании и ремонте машин и оборудования со стороны заводов-изготовителей, ремонтно-обслуживающих предприятий и торгово-снабженческих организаций. Время во многих предприятиях АПК еще достаточно медленно разрабатываются и внедряются научно обоснованные мероприятия по совершенствованию управления техническим состоянием машин. Ремонтно-обслуживающая база хозяйств пока не обеспечивает качественного и своевременного проведения всего комплекса мероприятий для поддержания работоспособности техники. Состояние технического диагностирования и отношение к нему еще не отвечают современным требованиям. Недостаточно активно внедряются в практику новые методы и приемы диагностики машин и их составных частей. И хотя в последнее время промышленностью освоен выпуск новых современных средств для технического диагностирования МТП, низкий уровень подготовки персонала ремонтно-обслуживающих предприятий сдерживает их внедрение и сказывается на качестве технического сервиса.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/774
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2507.doc10,1 MBMicrosoft WordПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.