Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/7836
Назва: | Development of power-efficient and environmentally safe coffee product technologies |
Інші назви: | Розробка енергоефективних та екологічно безпечних технологій виробництва кавопродуктів Разработка энергоэффективных и экологически безопасных технологий производства кофепродуктов |
Автори: | Burdo, O. H. Bezbakh, I. V. Zykov, A. V. Terzyev, S. H. Havrylov, A. V. Syrotiuk, І. V. Mazurenko, I. K. Yunbo, Li. Бурдо, О. Г. Безбах, І. В. Зиков, А. В. Терзиєв, С. Г. Гаврилов, А. В. Сиротюк, І. В. Мазуренко, І. К. Юнбо, Лі Бурдо, О. Г. Безбах, И. В. Зыков, А. В. Терзиев, С. Г. Гаврилов, А. В. Сиротюк, И. В. Мазуренко, И. К. Юнбо, Ли |
Ключові слова: | food concentrates coffee oil coffee sludge харчовi концентрати масло кави кавовий шлам пищевые концентраты масло кофе кофейный шлам |
Дата публікації: | 2020 |
Бібліографічний опис: | Development of power-efficient and environmentally safe coffee product technologies [Electronic resource] / O. Burdo, І. Bezbah, A. Zykov [and athers] // Eastern European Journal of Enterprise Technologies. – 2020. – Vol 1, № 11 (103). – P. 6-14. |
Короткий огляд (реферат): | On the basis of energy and ecological audit the analysis of material flows, energy conversion, emissions into the atmosphere and lithosphere in the production of instant coffee was carried out. To increase energy efficiency and reduce the environmental load, innovative technological schemes and equipment for waste processing and production of new coffee products have been developed. Experimental modeling was performed: kinetics of microwave extraction of water-soluble substances and oil from coffee sludge; hydraulics of the extractant flow through the cassettes of the microwave extractor. Experimental data are summarized as a criterion equation. На основі енергетичного й екологічного аудиту проведено аналіз матеріальних потоків, конверсії енергії, викидів в атмосферу й літосферу при виробництві розчинної кави. Для підвищення енергоефективності, зниження екологічного навантаження розроблені інноваційні технологічні схеми й устаткування по переробці відходів і виробництву нових кавових продуктів. Проведено експериментальне моделювання: кінетики мікрохвильового екстрагування водорозчинних речовин і масла з кавового шламу; гідравліки плину экстрагента через касети мікрохвильового екстрактора. Експериментальні дані узагальнені у вигляді критериального рівняння. |
Опис: | На основе энергетического и экологического аудита проведен анализ материальных потоков, конверсии энергии, выбросов в атмосферу и литосферу при производстве растворимого кофе. Для повышения энергоэффективности, снижения экологической нагрузки разработаны инновационные технологические схемы и оборудование по переработке отходов и производству новых кофейных продуктов. Проведено экспериментальное моделирование: кинетики микроволнового экстрагирования водорастворимых веществ и масла из кофейного шлама; гидравлики течения экстрагента через кассеты микроволнового экстрактора. Экспериментальные данные обобщены в виде критериального уравнения. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7836 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1.pdf | 617,42 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.