Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7991
Назва: | Influence of mineral fertilization level on productivity of Camelina sativa in the conditions of Prycarpattia |
Інші назви: | Вплив рівня мінеральних добрив на врожайність в умовах Прикарпаття Влияние уровня минерального удобрения на продуктивность Camelina sativa в условиях Прикарпатья |
Автори: | Hryhoriv, Ya. Ya. Butenko, S. O. Masyk, I. M. Onychko, V. I. Onychko, T. O. Pshychenko, O. I. Komar, V. I. Berezniak, O. P. Григорів, Я. Я. Бутенко, С. О. Масик, І. М. Оничко, В. І. Оничко, Т. О. Пщиченко, О. І. Комарь, В. І. Березняк, О. П. Григорьев, Я. Я. Бутенко, С. О. Масик, И. Н. Онычко, В. И. Оничко, Т. А. Пщиченко, Е. И. Комарь, В. И. Березняк, О. П. |
Ключові слова: | Camelina Sativa Mineral fertilizers Yield Camelina Sativa мінеральні добрива врожай Camelina Sativa минеральные удобрения урожай |
Дата публікації: | 2020 |
Бібліографічний опис: | Influence of mineral fertilization level on productivity of Camelina sativa in the conditions of Prycarpattia [Electronic resource] / Ya. Ya. Hryhoriv, S. O. Butenko, I. M. Masyk [and athers] // Ukrainian Journal of Ecology : науковий журнал. – 2020. – Вип. 10 (2) – С. 28-32. |
Короткий огляд (реферат): | The results of research on studying the influence of mineral fertilization level on the yield of Camelina sativa , variety Hirsky, on sodpodzolic soils in the conditions of Prycarpattia. It was found that the highest yield of Camelina sativa 1.88 t/ha was obtained by application of mineral fertilizers with a dose of N30P45K45+N60, which is 0.89 t/ha more than in the control variant. The lowest yield - 0.99 t/ha was obtained on the control variant (without fertilizer application). The highest oil content in the seeds varies depending on the fertilizer dose from 35.25% to 37.65% and fat (0.36-0.6 t/ha). The content of glucosinolates varies from 18.5 mcmole/g to 30.0 mcmole/g. Among the fatty acids which form the basis of Camelina sativa oil, the most variable are oleic and linolenic, portion of which accounted for 67.7% of other acids. Результати досліджень з вивчення впливу рівня мінеральних добрив на врожайність з Camelina sativa, сорту гірського, на созпідзолисті ґрунти в умовах Прикарпаття. Встановлено, що найвища врожайність Пізиної сатіва 1,88 т/га була отримана шляхом застосування мінеральних добрив з дозою N30P45K45 + N60, що становить 0,89 т/га більше, ніж у контрольній варіанті. Найнижчий врожай-0,99 т/га отримано на контрольний варіант (без застосування добрива). Найвищий вміст олії в насінні варіюється в залежності від дози добрива від 35,25% до 37,65% і жиру (0.36-0,6 т/га). Вміст глюкосинолатів варіюється від 18,5 mcmole/г до 30,0 mcmole/г. Серед жирних кислот, які утворюють основу пілініної олії сатіва, найбільш змінними є олеїнова і ліноленова, частина яких припадає на 67,7% інших кислот. |
Опис: | Результаты исследований по изучению влияния уровня минерального удобрения на урожайность Camelina sativa, сорт Хирский, на дерново-подзолистых почвах в условиях Прикарпатья. Установлено, что наивысшая урожайность Camelina sativa 1,88 т / га была получена при внесении минеральных удобрений с дозой N30P45K45 + N60, что на 0,89 т / га больше, чем в контрольном варианте. Самая низкая урожайность - 0,99 т / га была получена на контрольном варианте (без внесения удобрений). Наибольшее содержание масла в семенах варьируется в зависимости от дозы удобрения от 35,25% до 37,65% и жира (0,36-0,6 т / га). Содержание глюкозинолатов варьирует от 18,5 мкмоль / г до 30,0 мкмоль / г. Среди жирных кислот, составляющих основу масла Camelina sativa, наиболее изменчивыми являются олеиновая и линоленовая, на долю которых приходится 67,7% других кислот. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7991 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
3.pdf | 666,27 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.