Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8638
Назва: Проблеми мікронізації бобів сої
Інші назви: Проблемы микронизации бобов сои
Problems of micronization soybeans
Автори: Плавинський, В. І.
Плавинська, С. В.
Плавинська, О. В.
Плавинский, В. И.
Плавинская, С. В.
Плавинская, А. В.
Plavynskyy, V. I.
Plavynska, S. V.
Plavynska, O. V.
Ключові слова: боби сої
мікронізація
термічна обробка
бобы сои
микронизация
термическая обработка
soy beans
micronization
heat treatment
Дата публікації: 2016
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Плавинський В. І. Проблеми мікронізації бобів сої [Електронний ресурс] / В. І. Плавинський, С. В. Плавинська, О. В. Плавинська // Вісник Сумського національного аграрного університету. - Сер. «Механізація та автоматизація виробничих процесів» / Сумський національний аграрний ун-т. - Суми : СНАУ, 2016. - Вип.10/2 (30). - С.127-132
Короткий огляд (реферат): Соєвий білок є цінним компонентом раціону кормовиробництва. Інактивація антипоживних речовин у бобах сої є найбільшою проблемою отримання білка високої якості. До найбільш ефективних сучасних методів інактивації відноситься мікронізація – термічна обробка бобів сої під впливом інфрачервоних променів з довжиною хвилі 1500…3500 нм. Запропоновані конструкції мікроні заторів відрізняються від інших високою рівномірністю мікронізації, високою продуктивністю і можливістю повної автоматизації технологічного процесу. Приведені основні проблеми термічної обробки соєвих бобів. Запропоновано декілька ефективних енергозберігаючих технологій та пристроїв для інактивації анти поживних речовин у бобах сої. Соевый белок является ценным компонентом рациона кормопроизводства. Инактивация антипитательных веществ в бобах сои является самой большой проблемой получения белка высокого качества. К наиболее эффективным современным методам инактивации относится микронизация - термическая обработка бобов сои под влиянием инфракрасных лучей с длиной волны 1500 ... 3500 нм. Предложенные конструкции микронизатора отличаются от других высокой равномерностью микронизации, высокой производительностью и возможностью полной автоматизации технологического процесса. Приведены основные проблемы термической обработки соевых бобов. Предложено несколько эффективных энергосберегающих технологий и устройств для инактивации антипитательных веществ в бобах сои.
Опис: Soy protein is a valuable component of the diet of forage production. Inactivation of anti-nutrients in soy beans is the biggest challenge of obtaining high quality protein. The most effective modern inactivation methods include micronization - heat treatment of soybeans under the influence of infrared rays with a wavelength of 1500 ... 3500 nm. Proposed micronizator design different from other high uniformity micronization, high performance and the ability to fully automate the process. The main problem of the heat treatment of soybeans. It proposed several energy-efficient technologies and devices for inactivating anti-nutrients in soybeans.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8638
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Плавинський В. І. Проблеми мікронізації.pdf7,18 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.