Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9086
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСавойський, Олександр Юрійович-
dc.contributor.authorСавойский, Александр Юрьевич-
dc.contributor.authorSavoiskyi, Oleksandr Yurievich-
dc.date.accessioned2021-07-05T08:04:03Z-
dc.date.available2021-07-05T08:04:03Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationСавойський О. Ю. Метод інтенсифікації процесу сушіння високовологої яблучної сировини [Електронний ресурс] / О. Ю. Савойський // Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IІ Міжнародної науково-практичної конференції, ( м. Мелітополь, 02-27 листопада 2020 р.). – Мелітополь : ТДАТУ, 2020. - С.728-730uk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9086-
dc.descriptionA study of an energy-saving method of drying high-moisture apple raw materials has been carried out. The dynamics of the change in the mass of apple samples during drying has been studied. It has shown that the treatment of the apple layer with an electric current of industrial frequency and ultrasound at the beginning of drying accelerates the process of its dehydration. Experimental studies have shown that the additional use of direct electric heating in the process of convective drying will reduce the drying time of the product by 14%, and additional direct electric heating and ultrasound - up to 20%.uk_UA
dc.description.abstractПроведено дослідження енергозберігаючого методу сушіння високовологої яблучної сировини. Досліджена динаміка зміни маси зразків яблук на протязі сушіння показала, що обробка шару яблук електричним струмом промислової частоти та ультразвуком на початку сушіння прискорює процес його зневоднення. Експериментальні дослідженні показали, що додаткове використання прямого електронагріву в процесі конвективного сушіння дозволить скоротити час сушіння продукту на 14%, а додаткового прямого електронагріву та ультразвуку – до 20%. Проведено исследование энергосберегающего метода сушки высоковлажного яблочного сырья. Исследована динамика изменения массы образцов яблок в течение сушки показала, что обработка слоя яблок электрическим током промышленной частоты и ультразвуком в начале сушки ускоряет процесс его обезвоживания. Экспериментальные исследования показали, что дополнительное использование прямого электронагрева в процессе конвективной сушки позволит сократить время сушки продукта на 14%, а дополнительного прямого электронагрева и ультразвука - до 20%.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherТДАТУuk_UA
dc.subjectсушінняuk_UA
dc.subjectомічний нагрівuk_UA
dc.subjectструмuk_UA
dc.subjectсушкаuk_UA
dc.subjectомический нагревuk_UA
dc.subjectтокuk_UA
dc.subjectdryinguk_UA
dc.subjectohmic heatinguk_UA
dc.subjectcurrentuk_UA
dc.titleМетод інтенсифікації процесу сушіння високовологої яблучної сировиниuk_UA
dc.title.alternativeМетод интенсификации процесса сушки высоковлажного яблочного сырьяuk_UA
dc.title.alternativeMethod of intensification of the drying process of high moisture apple raw materialsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Савойський О. Ю. Метод інтенсифікації.pdf173,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.