Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/910
Назва: Удосконалення ветеринарно − санітарних заходів при виробництві продуктів птахівництва в умовах господарств Сумської області
Інші назви: Совершенствование ветеринарно - санитарных мероприятий при производстве продуктов птицеводства в условиях хозяйств Сумской области
Автори: Ріллінг, Юлія Олегівна
Риллинг, Юлия Олеговна
Ключові слова: дезінфекційні засоби
заразні хвороби тварин
дезінфектанти
дезинфицирующие средства
заразные болезни животных
дезинфектанты
Дата публікації: 2013
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Факультет ветеринарної медицини; наук. керівник Т. І. Фотіна
Короткий огляд (реферат): У більшості країн світу відзначається чітка тенденція до постійного збільшення продукції тваринництва. В Україні також проходить стабілізація розвитку галузі тваринництва. За останні п’ять років виробництво м’яса зросло 14,5 разів. Те що за 2006 рік кількість спеціалізованих господарств зросла на 34% дає підстави сподіватись, що тваринництво має можливість дальшого нарощування виготовлення продукції. Проте, незалежно від розмірів господарств, значних збитків галузі наносять заразні хвороби спричинені: бактеріями (ешерихіоз, сальмонельоз, респіраторний мікоплазмоз); вірусами (хвороба Марека, інфекційний ларинготрахеїт, синдром зниження несучості, хвороба Гамборо) та найпростішими – еймеріози, гістомоноз тощо. В зв’язку з цим метою досліджень було провести удосконалення дезінфекційних заходів в умовах цехів по забою птиці в птахівничих господарствах Конотопського району Сумської області. В большинстве стран мира отмечается четкая тенденция к постоянному увеличению продукции животноводства. В Украине также проходит стабилизация развития отрасли животноводства. За последние пять лет производство мяса выросло 14,5 раз. То за 2006 год количество специализированных хозяйств выросло на 34% дает основания надеяться, что животноводство имеет возможность дальнейшего наращивания изготовления продукции. Однако, независимо от размеров хозяйств, значительный ущерб отрасли наносят заразные болезни вызваны: бактериями (эшерихиоз, сальмонеллез, респираторный микоплазмоз); вирусами (болезнь Марека, инфекционный ларинготрахеит, синдром снижения яйценоскости, болезнь Гамборо) и простейшими - еймериозы, гистомоноз т.д.. В связи с этим целью исследований было провести усовершенствование дезинфекционных мероприятий в условиях цехов по забою птицы в птицеводческих хозяйствах Конотопского района Сумской области.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/910
Розташовується у зібраннях:Ветеринарної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1826.pdf
  Restricted Access
648,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.