Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/910
Назва: | Удосконалення ветеринарно − санітарних заходів при виробництві продуктів птахівництва в умовах господарств Сумської області |
Інші назви: | Совершенствование ветеринарно - санитарных мероприятий при производстве продуктов птицеводства в условиях хозяйств Сумской области |
Автори: | Ріллінг, Юлія Олегівна Риллинг, Юлия Олеговна |
Ключові слова: | дезінфекційні засоби заразні хвороби тварин дезінфектанти дезинфицирующие средства заразные болезни животных дезинфектанты |
Дата публікації: | 2013 |
Видавництво: | Сумський національний аграрний ун-т |
Бібліографічний опис: | Факультет ветеринарної медицини; наук. керівник Т. І. Фотіна |
Короткий огляд (реферат): | У більшості країн світу відзначається чітка тенденція до постійного збільшення продукції тваринництва. В Україні також проходить стабілізація розвитку галузі тваринництва. За останні п’ять років виробництво м’яса зросло 14,5 разів. Те що за 2006 рік кількість спеціалізованих господарств зросла на 34% дає підстави сподіватись, що тваринництво має можливість дальшого нарощування виготовлення продукції. Проте, незалежно від розмірів господарств, значних збитків галузі наносять заразні хвороби спричинені: бактеріями (ешерихіоз, сальмонельоз, респіраторний мікоплазмоз); вірусами (хвороба Марека, інфекційний ларинготрахеїт, синдром зниження несучості, хвороба Гамборо) та найпростішими – еймеріози, гістомоноз тощо. В зв’язку з цим метою досліджень було провести удосконалення дезінфекційних заходів в умовах цехів по забою птиці в птахівничих господарствах Конотопського району Сумської області. В большинстве стран мира отмечается четкая тенденция к постоянному увеличению продукции животноводства. В Украине также проходит стабилизация развития отрасли животноводства. За последние пять лет производство мяса выросло 14,5 раз. То за 2006 год количество специализированных хозяйств выросло на 34% дает основания надеяться, что животноводство имеет возможность дальнейшего наращивания изготовления продукции. Однако, независимо от размеров хозяйств, значительный ущерб отрасли наносят заразные болезни вызваны: бактериями (эшерихиоз, сальмонеллез, респираторный микоплазмоз); вирусами (болезнь Марека, инфекционный ларинготрахеит, синдром снижения яйценоскости, болезнь Гамборо) и простейшими - еймериозы, гистомоноз т.д.. В связи с этим целью исследований было провести усовершенствование дезинфекционных мероприятий в условиях цехов по забою птицы в птицеводческих хозяйствах Конотопского района Сумской области. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/910 |
Розташовується у зібраннях: | Ветеринарної медицини |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1826.pdf Restricted Access | 648,5 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.